«Φιλοτεχνωντας την Ελλαδα»

Η επίσημη πρώτη των «Φιλοτεχνών» με χορούς από τη Θράκη, τη Μακεδονία και την Ικαρία

Την πρώτη της μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Φιλοτεχνώντας την Ελλάδα», η οποία φιλοδοξεί ότι θα γίνει θεσμός και σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Κομοτηνής πραγματοποίησε τη Δευτέρα 13 Ιουνίου η Στέγη Πολιτισμού, Παράδοσης & Λαογραφίας «Φιλοτέχνες» στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής.
 
Την εκδήλωση επένδυσαν μουσικά η παραδοσιακή ορχήστρα «Εμπειροτέχνες» και δύο μουσικοί από την Κομοτηνή, ο Δημήτρης Κυριακάκης και ο Θάνος Καρακατσιάνης, ενώ συμμετείχαν περίπου 120 χορευτές με 193 φορεσιές, από όλα τα τμήματα χορού που λειτούργησαν κατά τη φετινή χρονιά, καθώς και η παραδοσιακή χορωδία του Συλλόγου.
 
Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννα Αλμπανίδου, μπορεί αυτή να είναι η πρώτη τους εκδήλωση, ελπίζουν όμως να γίνει θεσμός για τα πολιτιστικά και να αναπτυχθεί σε βάθος χρόνου, δημιουργώντας ένα πολιτιστικό κύτταρο στην Κομοτηνή, αναδεικνύοντας παράλληλα την ομορφιά της.
 
Η παράσταση ήταν αφιερωμένη στην Ελλάδα, και ξεκίνησε από τη Θράκη, καλύπτοντας όλες τις περιοχές της, πέρασε από τη Μακεδονία και κατέληξε στην Ικαρία.
 
Στη παράσταση συμμετείχαν όλα τα τμήματα, το παιδικό, των αρχαρίων, των προχωρημένων και των παραστάσεων, καθώς και το τμήμα της χορωδίας που συνόδεψε τραγουδιστικά την εκδήλωση.
 
Παράλληλα παρουσιάστηκαν λαογραφικά κείμενα για όλες τις περιοχές, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα μεγάλο συρτό στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι χορευτές του Συλλόγου, παρασύροντας παράλληλα στο χορό και πολλούς και από τους θεατές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.