Εξερευνωντας «Το Μεγαλο Ονειρο της Μεδουσας»

Στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής από το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου

Μια διαφορετική χοροθεατρική παράσταση, «Το Μεγάλο Όνειρο της Μέδουσας», ξεκινά τις παραστάσεις της από το Σάββατο 2 Μαρτίου στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, καλώντας το κοινό σε ένα ταξίδι επιστροφής στις βασικές μας αρχές.

Κάλεσμα στον κόσμο της Κομοτηνής να έρθουν στο ΔΗΠΕΘΕ και να τους ακολουθήσουν σε αυτό το ταξίδι έκαναν οι συντελεστές της παράστασης, με την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ. Νατάσα Λιβεριάδου να τονίζει πως με την παράσταση αυτή το ΔΗΠΕΘΕ ξεκινά να υλοποιεί τον προγραμματισμό που έκανε για το 2024.

Μια σύλληψη της κ. Γιούλης Ιωαννίδου, με την οποία η συνεργασία έχει σημαντικό παρελθόν, με μια καλλιτέχνη που είναι καταξιωμένη στο χώρο της, και τη διακρίνει πως ό,τι κάνει το κάνει με πολλή αγάπη και μεγάλη υπευθυνότητα, για αυτό και το αποτέλεσμα είναι πάντα εξαιρετικό.

Ευχήθηκε δε καλή επιτυχία και καλή συνεργασία στο μέλλον.

Μια σπάνια χοροθεατρική παράσταση

Από την πλευρά της η Γιούλη Ιωαννίδου που είναι χορογράφος και χορεύτρια σε αυτή την παράσταση, τόνισε πως μέσα από αυτή παρουσιάζουν μια χοροθεατρική παράσταση, που ελάχιστες βλέπουμε στην επαρχία, και ελπίζουν σε περισσότερα και με περισσότερους ανθρώπους αργότερα.

Ο δρόμος για την παράσταση ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν μαζί με την συνεργάτιδά της Δέσποινα Παπουτσά, από μια ανησυχία και παρατήρηση του κόσμου, μια κοχλάζουσα ενέργεια που υπάρχει γύρω μας και μέσα μας, «αυτό που δονείται και πάλλεται αλλά για κάποιο λόγο έχουμε κλείσει τα μάτια μας και έχουμε περισσότερο σκοτάδι μέσα μας και λιγότερο φως» ανέφερε.

«Επειδή έχει γιγαντωθεί το εγώ μας, και περιμένουμε στη γωνία τον άλλο άνθρωπο να κάνει το λάθος, ρίξαμε μια ματιά μέσα μας, και προσωπικά είδα πως υπάρχει ένας πυρήνας, ένα κύτταρο, που μου λέει ότι μπορώ να είμαι κάτι καλύτερο από αυτό και να εναρμονιστώ με το όλο, να είμαι τα πάντα και το τίποτα, σημαντική και ασήμαντη» σημείωσε.

Έβαλαν αυτό τον πυρήνα στο μικροσκόπιο, και εμπνευσμένοι ξεκίνησαν την αναζήτηση αν αυτός ο πυρήνας και το κύτταρο θα μας επιτρέψει, ανεξάρτητα από το πού έχουμε φτάσει, να επιστρέφουμε σε βασικές αρχές που έχουμε ως άνθρωποι.

Για αυτό άλλωστε και το παράδειγμα της αθάνατης μέδουσας «Turritopsis dohrnii”, η οποία πατάει το κουμπί επαναφοράς όταν θέλει να αποφύγει τον θάνατο που προκαλούν περιβαλλοντικοί παράγοντες ξαναπαίρνοντας τη νεαρότερη μορφή τους.

Έπλεξε δε το εγκώμιο όλων των συνεργατών της, που βοήθησαν ώστε να δημιουργηθεί αυτή η παράσταση.

Η κίνηση και ο ήχος

Η Δέσποινα Παπουτσά δήλωσε και αυτή χαρούμενη που συμμετέχει, σημειώνοντας πως η προσπάθεια για αυτή την παράσταση ξεκίνησε από το 2020, και είναι χαρούμενη που επιτέλους τους δόθηκε η ευκαιρία να την επικοινωνήσουν.

Σημαντικότερη όμως θεωρεί την πορεία της δημιουργίας της, γιατί μέσα από αυτή γνώρισε πολλά πράγματα, για τον εαυτό της και τους ανθρώπους γύρω της, και η ανάγκη να το επικοινωνήσει ήταν μεγάλη μέσα της, όχι για να δώσει απαντήσεις, αλλά να θέσει ερωτήματα σε όσους παρακολουθήσουν την παράσταση, βλέποντας και νιώθοντας όσα προσπαθούν να τους επικοινωνήσουν.

Η Γιούλη Ιωαννίδου αποτέλεσε την έμπνευσή της όλα αυτά τα χρόνια, και της έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψει τον εαυτό της μέσα από το χορό και να δώσει κάτι μέσα από την κίνηση, όμως όλη η ομάδα της παράστασης αποτελεί ένα φοβερό σύνολο, χωρίς την οποία δεν θα είχε αυτή τη μορφή.

Τέλος ο Ομέρ Χατζησερίφ, που έγραψε τη μουσική και συνεργάζεται για δεύτερη φορά με την Γιούλη Ιωαννίδου, τόνισε πως κατά τις συναντήσεις τους οι χορογράφοι ήξεραν ακριβώς τι ήθελαν, και έτσι ήταν ευχάριστη η σύνθεση του ήχου, με το αποτέλεσμα να δένει αρμονικά τον ήχο με την κίνηση και τα σκηνικά.

info

Παραστάσεις θα δοθούν : Σάββατο 2 , Κυριακή 3, Τρίτη 5 και Τετάρτη 6 Μαρτίου,  στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

Εισιτήρια : κανονικό 10 ευρώ, μειωμένο 5 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων)

Οδηγίες για τους θεατές

  • Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής (Γ.Κονδύλη 30)
  • Ώρα έναρξης παραστάσεων 9 το βράδυ
  • Προσέλευση κοινού 20΄ πριν την ώρα έναρξης κάθε παράστασης
  • Η είσοδος στις παραστάσεις γίνεται ύστερα από την προμήθεια των ηλεκτρονικών εισιτηρίων αξίας 10 ή 5 ευρώ, μέσω της πλατφόρμας : www.ticketservices.gr
  •  Η πλατφόρμα θα κλείνει μισή ώρα (30΄) πριν την έναρξη της κάθε παράστασης.
  •  Για τα εισιτήρια των 5 ευρώ θα γίνεται ο έλεγχος των απαραίτητων δικαιολογητικών στο ταμείο του θεάτρου.
  • Σε περίπτωση διαθεσιμότητας εισιτηρίων πριν την έναρξη της παράστασης, οι θεατές θα εξυπηρετούνται από το ταμείο του θεάτρου
  • Απαγορεύεται η είσοδος μετά την έναρξη της παράστασης

Πληροφορίες στο τηλ. 2531037770 εργάσιμες ημέρες και ώρες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.