Eurovision 2023: Η Ελλαδα παει Λιβερπουλ με τον 16χρονο Βικτωρα Βερνικο

Θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας με το τραγούδι «What they say»

«Κλείδωσε» η ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό της Eurovision 2023. Στον 67ο ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, που θα διεξαχθεί στις 9, 11 και 13 Μαΐου 2023 στο Λίβερπουλ, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας ο Βίκτωρ Βερνίκος.

Ο μόλις 16 ετών μουσικός είναι ο νεότερος στα χρονικά εκπρόσωπος της Ελλάδας στο θεσμό. Ο Victor Vernicos, όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα, γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, μαθήματα Φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα του χρόνια. Στα έντεκα άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας.

Μάλιστα, το τραγούδι με το οποίο συμμετέχει στον διαγωνισμό, το «What they say», είναι δική του σύνθεση. Πρόκειται για μια «συναισθηματική αλλά και παράλληλα φεστιβαλική μπαλάντα», σημείωσε ο ίδιος, αποκαλύπτοντας ότι το έγραψε στα 14 του, τον Απρίλιο του 2021, σε μια αγχώδη, όπως είπε κατάσταση.

Να σημειωθεί ότι το τραγούδι της Ελλάδας επιλέχθηκε συνδυαστικά με συντελεστή βαρύτητας 50,6% στην ψήφο της Επιτροπής Κοινού έναντι 49,4% της ψήφου της Επιτροπής της ΕΡΤ.

Στην τελική τριάδα με τα κομμάτια που διεκδικούσαν μία συμμετοχή στον φετινό ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού ήταν επίσης το τραγούδι «Liar» της Μελίσσας Μαντζούκη και το «Shout out» από το ντουέτο Αντωνία Καούρη και Μαρία Μαραγκού.

*Με πληροφορίες από το ertnews.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.