Ετοιμαζουν βαλιτσες για Κερκυρα τα μελη του «Ευμολπου»

Σε χορωδιακό φεστιβάλ θα συμμετέχει η χορωδία της πόλης μας

Ένα ακόμη ταξίδι περιμένει το Σύλλογο Φίλων Χορωδιακής Μουσικής Κομοτηνής «Ο Εύμολπος» και τον μαέστρο τους κ. Αθανάσιο Βαργεμτζίδη,  που αυτή τη φορά  θα αγκυροβολήσουν  για λίγο στο μυθικό νησί των Φαιάκων,  την πανέμορφη Κέρκυρα, ένα νησί πλημμυρισμένο από καντάδες, από τις μουσικές των φιλαρμονικών του και τα τραγούδια των πολυάριθμων χορωδιών του.
 
Γνωρίζοντας την τεράστια παράδοση που έχει η Κέρκυρα στο χορωδιακό τραγούδι, ο Εύμολπος αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση να συμμετάσχει στο  Φεστιβάλ Χορωδιών που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας, εκπροσωπώντας τη Θράκη και το δικό χορωδιακό τραγούδι της.
 
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται   με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν  του πολιούχου της πόλης Αγίου Σπυρίδωνα και συγκεκριμένα του «Πρωτοκύριακου». Σύμφωνα με τη παράδοση, το 1673  ο προστάτης του νησιού Άγιος Σπυρίδων έσωσε την Κέρκυρα από την πανώλη που θέρισε εκατοντάδες οικογένειες. Στις 29 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου, οι Κερκυραίοι αποφάσισαν να τελούν λιτανεία του σκηνώματος του Αγίου κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, εξ ου και η ονομασία του εθίμου «Πρωτοκύριακο».
 
Η χορωδία της πόλης μας παράλληλα με τη συμμετοχή της στο φεστιβάλ θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει και  στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που θα  τελεστούν, μέρος των οποίων είναιη περιφορά του ιερού σκηνώματος του Αγίου στα καντούνια της Κέρκυρας και στην κεντρική πλατεία Σπιανάδα, συνοδευόμενη από τον κλήρο, τα σχολεία και τις φιλαρμονικές του τόπου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.