Ετοιμαζεται για το καρναβαλι της Ξανθης η trel@cademy

Ήδη έγινε η πρώτη συνάντηση των συλλόγων στην Ξάνθη για την προετοιμασία του εορτασμού

Ελπίδες ότι θα μπορέσει να λάβει χώρα ξανά και το KomOnParty τον Φεβρουάριο

Μπορεί ακόμα να βρισκόμαστε περίπου τρεις μήνες πριν τις Απόκριες, όμως η προετοιμασία στην Ξάνθη έχει ήδη ξεκινήσει για τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές, που σχεδιάζουν να κορυφωθούν, για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, με την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου.

Ήδη στην Ξάνθη, μετά την ολοκλήρωση των γιορτών Παλιάς Πόλης το Σεπτέμβριο, ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τα καρναβάλια, και πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των συλλόγων για να γίνουν οι προετοιμασίες και να ξεκαθαριστεί το πλαίσιο της πραγματοποίησής τους.

Εκεί θα είναι για ακόμα μια φορά η trel@cademy, με τον πρόεδρο κ. Σταύρο Πάττα να σημειώνει πως αυτό που βγήκε από την οργανωτική επιτροπή, είναι ότι το επόμενο καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί με το θέμα που είχαν καθορίσει για το 2020, όταν, να θυμίσουμε, οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού είχαν ακυρωθεί την τελευταία στιγμή, λίγες μέρες πριν μπει όλη η Ελλάδα σε καραντίνα.

Τότε οι στολές όχι μόνο είχαν ετοιμαστεί, αλλά είχαν πουληθεί κιόλας, για αυτό και θα ακολουθήσουν το ίδιο θέμα με τότε, και όποιος σύλλογος θέλει, μπορεί να ράψει 100 με 150 στολές.

Και αυτό γιατί πολλοί από αυτούς που πήραν τις στολές, όπως για παράδειγμα φοιτητές, πλέον δεν βρίσκονται στην περιοχή μας, οπότε δύσκολα θα συμμετάσχουν, ενώ θα υπάρχει και ενδιαφέρον από καινούριους υποψήφιους καρναβαλιστές.

Παράλληλα επειδή η φετινή χρονιά είναι μεταβατική, και γίνεται ακόμα με τον φόβο της ακύρωσης των εκδηλώσεων, και ο κόσμος είναι επιφυλακτικός, θα προχωρήσουν πιο περιορισμένα.

Ο κ. Πάττας εκτιμά πως, αν προχωρήσει κανονικά ο σχεδιασμός για την πραγματοποίηση του καρναβαλιού, το ενδιαφέρον θα είναι σημαντικό για τις στολές, ενώ βλέπει πως και οι σύλλογοι της Ξάνθης είναι έτοιμοι να επιστρέψουν δυναμικά στο καρναβάλι, με τη μόνη επιφύλαξη, πέρα της υγειονομικής, να είναι πως θα είναι η ψυχολογία του κόσμου λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ελπίδα πως θα πραγματοποιηθεί και το KomOnParty

Όσο για το KomOnParty, το οποίο ήδη είχε αρχίσει να γίνεται θεσμός πριν την πανδημία, προσελκύοντας επισκέπτες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και, την τελευταία φορά, τη Βουλγαρία, ο κ. Πάττας τόνισε πως έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις εντός του ΔΣ της trel@cademy, για να δουν τη διάθεση που υπάρχει τρία χρόνια μετά.

Αυτή φαίνεται να υπάρχει, με τον πρόεδρο να εκφράζει την πεποίθηση πως θα μπορέσουν να το κάνουν ξανά και καλύτερα, σε συνεργασία με την ΔΚΕΠΠΑΚ.

Από τη μία άποψη βέβαια η προετοιμασία είναι πιο δύσκολη, γιατί πρέπει να πειστούν οι σύλλογοι από άλλες περιοχές να συμμετάσχουν. Ωστόσο όπως τόνισε ο κ. Πάττας «στοίχημα μας είναι να μπουν και καινούριοι σύλλογοι για να μεγαλώσει η διοργάνωση».

Επίσημα η όποια προετοιμασία περιμένει να ξεκινήσει μετά τα Χριστούγεννα, αν και θεωρεί πως θα πρέπει, αν θέλουμε να μεγαλώσουμε την διοργάνωση να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ξάνθης και να αρχίσουμε να το προετοιμάζουμε από το Σεπτέμβριο, όχι ανταγωνιστικά, αλλά για να δώσουμε ένα διαφορετικό χρώμα στις δικές μας εκδηλώσεις.

Άλλωστε πιστεύει πως πρόκειται για ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση, που κατάφερε να προσελκύσει πολύ περισσότερο κόσμο από άλλες εκδηλώσεις, και από όλη τη γύρω περιοχή, ένα από τα ζητούμενα στην πόλη μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.