Ετησιος χορος Συλλογου Εβριτων Ροδοπης: Ενας χορος που «κρατα» 25 χρονια

Πλούσιο το πρόγραμμα προσεχών εκδηλώσεων του Συλλόγου με έμφαση στη σύνδεση της ιστορίας με την παράδοση

Στον φιλόξενο χώρο του «Ποσειδωνίου» αντάμωσαν μέλη και φίλοι του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης το μεσημέρι της Κυριακής προκειμένου να περάσουν μαζί λίγες ευχάριστες στιγμές, ανταλλάσοντας ευχές για μια δημιουργική και παραγωγική χρονιά. Ο ετήσιος χορός του συλλόγου –που αποτέλεσε την αφορμή της συγκέντρωσης- άλλωστε δεν είναι καινούργιος αλλά μετρά 25 χρόνια ζωής, όπως εξήγησε ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Χατζηπέμου.

Ο ίδιος μάλιστα έκανε λόγο για ιστορική εκδήλωση αφού όταν πρωτοξεκίνησαν τους ετήσιους χορούς «τότε χορούς έκανε μόνο η Ομοσπονδία των Επαγγελματιών» και τώρα «είναι πάρα πολλοί σύλλογοι που ευαισθητοποιούνται στην κατεύθυνση του λαϊκού πολιτισμού και της διατήρησης της παραδοσιακής μας κληρονομιάς, και ταυτόχρονα διοργανώνουν κι αυτοί ετήσιους χορούς».
 

Μιλώντας για τον προγραμματισμό εκδηλώσεων του συλλόγου από εδώ και πέρα υποσχέθηκε μια «πλούσια χρονιά» αποκαλύπτοντας ονομαστικά μόνο τη διοργάνωση του “Komon-party” και δίνοντας το στίγμα για αυτές που θα ακολουθήσουν αρκούμενος στο να πει πως ο σύλλογος θα δώσει βαρύτητα «στη σύνδεση της ιστορίας με την παράδοση. Στα εκατό χρόνια που έχουμε, από τη διασυμμαχική της Θράκης, το 1919». «Αυτά τα 100 χρόνια ο σύλλογός μας θα τα γιορτάσει με πανηγυρικό τρόπο, όταν θα έρθει η ώρα» δεσμεύτηκε ο ίδιος.
 

Να σημειωθεί ότι τον ετήσιο χορό του συλλόγου έντυσε μουσικά η ορχήστρα του Νίκου Ζαπάρτα, ο Βαγγέλης Παπαναστασίου στο κλαρίνο, και ο Θεοδόσης Αμπατζιάνης στο ούτι και το τραγούδι ενώ τον κύκλο του χορού άνοιξαν οι μικρότερες ηλικίες του συλλόγου, παρουσιάζοντας αρχικά μοντέρνους και στη συνέχεια παραδοσιακούς χορούς για να διευρυνθεί αργότερα ο κύκλος του χορού σε όλους ανεξαιρέτως τους παρευρισκόμενους.
 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί πολιτικοί εκπρόσωποι του τόπου, όπως ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κομοτηνής, Νίκος Σωτηρακόπουλος, Κατερίνα Ιωαννίδου, Δημήτρης Πολιτειάδης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αντώνης Γραβάνης και Γιάννης Γκαράνης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Κώστας Κατσιμίγας, η επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗτική Ανατροπή» Ελένη Λαφτσή, το μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ κ. Δημήτρης Χαρίτου, η πολιτευτής της ΝΔ κ. Βούλα Ελευθεριάδου, ο υποψήφιος βουλευτής ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργος Μανανάς, καθώς και ο διοικητής της ΧΧΙ ΤΘΤ κ. Λάζαρος Καμπουρίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.