«Εσυ κυριε Χ»

Ο Ηρακλής Τζαφέτας επιστρέφει, αυτή τη φορά παρέα με τον Ιωακείμ Ιωακειμίδη - 1,2 και 4 Δεκεμβρίου στη Λέσχη Κομοτηναίων

Κύριος Χ : Δεν κατάφερα να αυτοκτονήσω για ένα κουνούπι. Τί το σπουδαίο έχει αυτό θα με ρωτήσετε, και θα έχετε δίκιο. Τίποτα θα σας απαντήσω εγώ. Και μετά εσείς θα με ρωτήσετε – και πάλι δίκιο θα έχετε αν το κάνετε – γιατί τότε συνεχίζεται η ιστορία του κυρίου Χ.
 
«Για να καταλάβουμε τι είναι ζωή και τι θάνατος», θα σας απαντήσω εγώ. Και να για να είμαι ειλικρινής, ούτε εγώ ξέρω ποια είναι η διαφορά. Προσπάθησα πολύ για να το καταλάβω. Θυμάστε, σας τα έλεγα κιόλας. Παρακολούθησα σεμινάρια αυτογνωσίας έκανα γιόγκα, μόγκα ή όπως σκατά λέγονται όλα αυτά τέλος πάντων, και πάλι τίποτα.
 
Γιατί δηλαδή, το ότι αναπνέουμε σημαίνει ότι ζούμε κιόλας; Σώπα, αλήθεια; Και στον ύπνο μας αναπνέουμε, και σας πληροφορώ πως τότε ζούμε καλύτερα, γιατί ονειρευόμαστε. «Έκτος και αν βλέπουμε εφιάλτη ότι μας κυνηγάνε τα βυζιά του Τζόνι Ντεπ», θα μου πείτε. «Δεν θα είναι εφιάλτης», θα σας πω εγώ. Τέλος πάντων.
 
Τζέρρυ: Δεν κάνει να κάθεσαι εδώ.
κ.Χ : Γιατί;
Τζέρρυ : Καθόταν μια γυναίκα με περίοδο πιο πριν, ακριβώς εκεί που κάθεσαι εσύ τώρα.
κ.Χ : Απ’ αυτούς είσαι ρε σκασμένο και εσύ;
Τζέρρυ : Ορίστε; Είπατε κάτι;
κ.Χ : Όχι αγόρι μου, τίποτα.
Ησυχία δε βρίσκω γαμώτο μου με τους τρελούς όλους εδώ μέσα.
 
O κ.Χ επιστρέφει. Σε μία παράσταση για τη ζωή και το θάνατο, για το θάνατο και τη ζωή. Όχι, καλύτερα μια παράσταση για το θάνατο και τη μετά θάνατο ζωή. Ούτε αυτό είναι πιασάρικο. Λοιπόν, μία παράσταση για τον μετά ζωή θάνατο και τη μετά θάνατο ζωή …! Τέλος πάντων καταλάβατε.
 
Την Πέμπτη 1, την Παρασκευή 2 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου ο κ. Χ επιστρέφει στη σκηνή της Λέσχης Κομοτηναίων, αυτή τη φορά έχοντας στο πλευρό του τον ταλαντούχο Ιωακείμ Ιωακειμίδη.
 
Info:
Ώρα Έναρξης: 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Τηλέφωνα κρατήσεων : 6987753839
Σύλληψη-σκηνοθεσία: Τζαφέτας Ηρακλής
Κείμενα: Ηρακλής Τζαφέτας, Ιωακείμ Ιωακειμίδης με την θετική ενέργεια της κ. Τζένης Κατσαρή Βαφειάδου
Χειρισμός κονσόλας ήχου και φώτων: Mαθητές του θεατρικού εργαστηρίου «ΚΥΚΛΟΣ»
Σχεδιασμός αφίσας : Νανώ Κατσανούλα
Κινηματογράφηση Τρέιλερ : Κώστας Σκαπέτης
Παραγωγή : Λέσχη Κομοτηναίων
Χορηγός επικοινωνίας: Ράδιο παρατηρητής και Παρατηρητής της Θράκης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.