«Ερως, σεξ και δραμα στη Δραμα»

Μια εναλλακτική λογοτεχνική εκδήλωση ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

Οι φίλοι των περιοδικών «Ο Αναγνώστης» και «Θράκα» διοργανώνουν εναλλακτική λογοτεχνική εκδήλωση με τίτλο «Έρως, σεξ και δράμα στη Δράμα», παραμονή του Αγίου Βαλεντίνου Σάββατο13 Φεβρουαρίου και ώρα 8 μ.μ. στο μπαρ ΦΑΜΠΡΙCA στο κέντρο της Δράμας.
 
Μία ιδιαίτερη λογοτεχνική εκδήλωση με εξαιρετικές συμμετοχές μεταξύ των οποίων ο Κομοτηναίος συγγραφέας Ιγνάτης Χουβαρδάς, ο Ξανθιώτης Κώστας Καβανόζης, ο Δραμινός ποιητής Αλέξανδρος Αραμπατζής, αλλά και ο Καβαλιώτης Κώστας Αξιώτης.
 
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί και η ταινία μικρού μήκους με τίτλο “Cavo d’ Oro” σε σενάριο και σκηνοθεσία του Σιαμάκ Ετεμάντη με πρωταγωνιστές τους κ.κ. Κυριάκο Χατζηιωάννου και Έλενα Μεγγρέλη. 

Αναλυτικά στην εκδήλωση παίρνουν μέρος οι:

Γιούλη Αναστασοπούλου (Πειραιάς), Διαμαντής Αξιώτης (Καβάλα), Αλέξανδρος Αραμπατζής (Δράμα), Θάνος Γώγος (Λάρισα), Αντιγόνη Ηλιάδη (Θεσσαλονίκη), Κώστας Καβανόζης (Ξάνθη), Ειρήνη Καραγιαννίδου (Δράμα, Θεσσαλονίκη), Γιώργος Κασαπίδης (Δράμα), Γιάννης Μπασκόζος (Αθήνα), Ράνια Παπακώστα (Θεσσαλονίκη), Δημήτρης Πέτρου (Δράμα), Κυριάκος Συφιλτζόγλου (Δράμα), Γεωργία Τριανταφυλλίδου (Καβάλα), Ξένια Παπαδοπούλου (Δράμα, Αθήνα), Σοφοκλής Ρόκος (Αθήνα), Ιγνάτης Χουβαρδάς (Κομοτηνή), Αντώνης Ψάλτης (Λάρισα)

«Cavo d’Oro»: Ενας άνδρας, μια θάλασσα και μια εγκαταλελειμμένη βάρκα

Το «Cavo d’Oro» είναι η τρίτη μικρού μήκους του Σιαμάκ Ετεμάντη, μετά το «Vignette», ταινία αποφοίτησής του από την σχολή Σταυράκου το 2000 και τον «Πραμυθά» του 2003, ενώ το 2007 ειχε σκηνοθετήσει το ντοκιμαντέρ «Bitter Lemons» από κοινού με τον Αντνάν Χατζισελίμοβιτς. Γεννημένος στο Ιράν, αλλά εδώ και χρόνια μόνιμος κάτοικος και υπήκοος της Ελλάδας, ο Σιαμάκ Ετεμάντη, έχει σπουδάσει σινεμά στην Αγγλία και την Ελλάδα, έχει δουλέψει ως βοηθός σκηνοθέτη, τεχνικός ή ηθοποιός σε αρκετές ελληνικές ταινίες αλλά και θεατρικές παραστάσεις κι έχει σκηνοθετήσει για το θέατρο.
 
Το «Cavo d’Oro» είναι, όπως λέει ο ίδιος, «μια ερωτική ιστορία, μια τυπική καλοκαιρινή ταινία, αλλά με αρκετές ανατροπές. Δυο άγνωστοι συναντιούνται κατά τύχη σε μια απομονωμένη παραλία κι εκεί, η κοινή εσωτερική τους αγριότητα, θα συναγωνιστεί την φυσική αγριότητα του τοπίου: Ο άντρας γεμάτος φόβο και μοναξιά, η γυναίκα κουβαλώντας τους δικούς της δαίμονες».
 
Γυρισμένη σε φιλμ, στη Νότια Εύβοια, με ελάχιστο διάλογο και διάρκεια 28 λεπτών, η ταινία κάνει μια αντίστιξη «από τη μια μεταξύ της ομορφιάς του τοπίου και των ανθρώπινων σωμάτων, κι από την άλλη της βαναυσότητας της φύσης και της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Φτάνοντας στα άκρα, οι δυο πρωταγωνιστές, θα οδηγηθούν από αυτή την αντιπαράθεση σε μια αποκαλυπτική σύγκρουση».
 
Ο Σιαμάκ λέει πως τα νέα για την συμμετοχή της ταινίας στο Λοκάρνο, του έδωσαν μεγάλη χαρά: «Πέρα από την αναγνώριση και την ικανοποίηση μια πρώτης επιτυχίας, αποτελεί και μια μεγάλη βοήθεια. Ειδικά όταν κάνεις σινεμά χωρίς χρήματα κι όταν αναζητάς πόρους και υποστήριξη».
 
Εν τούτοις λέει πως όσο δύσκολο είναι να κάνεις σήμερα μια ταινία στην Ελλάδα,«είναι μαζί και εύκολο. Υπάρχουν πολλοί καλοί επαγγελματίες στη χώρα μας και κυρίως υπάρχει η διάθεση και η θέληση να δουλέψουν μαζί σου σε μια ταινία που τους ενδιαφέρει, ακόμη και με πολύ λίγα χρήματα. Με τον ίδιο τρόπο που κι εγώ έχω δουλέψει κάπως έτσι σε ταινίες άλλων, έτσι και στο “Cavo d’ Oro” είχα μια εξαιρετική ομάδα από συνεργάτες και φίλους που ήταν εκεί για να βοηθήσουν στη δική μου ταινία».
 
Πηγή: www.flix.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.