Εργαστηρι Θεατρικου – Μουσικου παιχνιδιου απο το Ιδρυμα Θρακικης Τεχνης και Παραδοσης

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης αφουγκραζόμενο τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, κάθε χρόνο δημιουργεί νέα εκπαιδευτικά εργαστήρια που έχουν σαν στόχο την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών και τη δημιουργία νέων καλλιτεχνικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων για ενήλικες και παιδιά.

Για το Ακαδημαϊκό Έτος 2015-2016 θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Εργαστήρι Θεατρικού – Μουσικού Παιχνιδιού για Παιδιά ηλικίας 4-8 ετών, με την επίβλεψη της κ. Μελίνας Λαζαρίδου.

Το θεατρικό παιχνίδι είναι ένα εργαστήρι δημιουργίας και ψυχαγωγίας αγωγή της ψυχής και διασκέδαση, με πρωταγωνιστές τα παιδιά και με ουσιαστική αλλά διακριτική καθοδήγηση από το συντονιστή της ομάδας. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι το παιδί αποκτά ικανότητες όπως: συνεργασία, συλλογικότητα, εμπιστοσύνη, αυτοσυγκέντρωση, πρωτοβουλία κ.α. Το παιδί έρχεται σε επαφή με άλλα παιδιά διασκεδάζει δραστηριοποιείται και εκφράζεται ελεύθερα.

Όλες οι ικανότητες αποκτούνται μέσα από ένα πλαίσιο ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων όπως παιχνίδια κίνησης, λόγου, παντομίμας, αυτοσχεδιασμούς αναπαράσταση ρόλων, οργάνωση παραστάσεων κ.α.

Ακόμη έρχεται σε επαφή με την έννοια της μουσικής, γνωρίζει μουσικά όργανα, τραγούδια, μουσική του τόπου μας και άλλων λαών, καθώς και πολλά μουσικοκινητικά παιχνίδια. 

Info
Πληροφορίες, εγγραφές καθημερινά 10:00-14:00 και 17:00-21:00, από την Γραμματεία του Πολιτιστικού Πολυχώρου της καπναποθήκης «Π», στην Καπνεργατών 9 και στα τηλέφωνα 25410 26635 και 25410 29282.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.