Εργαστηρι Ψηφιακης Φωτογραφιας στην Ξανθη απο το Ιδρυμα Θρακικης Τεχνης και Παραδοσης

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου η έναρξη των μαθημάτων

Και εφέτος στους άρτια εξοπλισμένους χώρους του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης θα λειτουργήσει εκπαιδευτικό εργαστήριο, Ψηφιακής Φωτογραφίας. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, στις 18:00, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο της Καπναποθήκης «Π» με υπεύθυνο εκπαιδευτή, τον Διδάκτορα Ηλεκτρολόγο Μηχανικό – Ερευνητή Ι.Ε.Λ., κ. Γιώργο Παυλίδη. 

Οι θεματικές του εργαστηρίου

Το ταξίδι ξεκινά από το τι είναι το φως και τι σημαίνει η όραση στους ανθρώπους, προχωρά στον ορισμό βασικών εννοιών της ψηφιακής τεχνολογίας και της ψηφιακής αποτύπωσης, περιγράφει την ιστορία της φωτογραφίας και τις φωτογραφικές μηχανές του παρελθόντος, επικεντρώνει την ανάλυση στις σύγχρονες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, τα χαρακτηριστικά και τους διάφορους τύπους τους, συμπληρώνει με τον βοηθητικό φωτογραφικό εξοπλισμό (φίλτρα, τρίποδες, φώτα, φόντα, τραπέζια φωτογράφησης).
 
Συνεχίζει με την παρουσίαση των βασικών αρχών φωτογράφησης από τη σύνθεση (κανόνες τρίτων και χρυσής αναλογίας), το ξάκρισμα, τη ρύθμιση της έκθεσης, τις ρυθμίσεις διαφράγματος και ταχύτητας, την ευαισθησία ISO, το φωτισμό, την ειδίκευση στη φωτογράφηση διαφορετικών θεμάτων (πορτρέτα, τοπία, νυχτερινές, αθλήματα, κοκ), έως την επιλογή φωτογραφιών για έκθεση.
 
Στη δεύτερη φάση μαθημάτων, γίνεται εισαγωγή στην ψηφιακή επεξεργασία φωτογραφιών με τη χρήση ειδικευμένων λογισμικών πακέτων. Στη φάση αυτή αναπτύσσονται τεχνικές επεξεργασίας φωτισμού και χρώματος, μείωσης θορύβου, αύξησης της ευκρίνειας, αλλαγής διαστάσεων και ανάλυσης, δημιουργικής χρήσης φίλτρων, σύνθεσης φωτογραφιών και εκτύπωσης.
 
Info
Πληροφορίες, εγγραφές, καθημερινά 09:00-14:00 και 17:00-21:00 στην γραμματεία του Ιδρύματος στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9 ή στα τηλ. 25410-26635 και 25410-29282.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.