Εργα του αρμενιου ζωγραφου Χατσικ Χαρουτσουνιαν εκτεθηκαν στην Κομοτηνη

Για την ενίσχυση των δράσεων του Ροταριανού Ιδρύματος

Έργα του διεθνούς φήμης ζωγράφου από την Αρμενία, Χατσίκ Χαρουτσουνιάν, εκτέθηκαν για τέσσερις ημέρες στην Κομοτηνή, με πρωτοβουλία του Ροταριανού Ομίλου και για την ενίσχυση των δράσεων του Ροταριανού Ιδρύματος. Η έκθεση, που περιλάμβανε γύρω στα 30 έργα ζωγραφικής, φιλοξενήθηκε στην υπόγεια αίθουσα της Λέσχης Κομοτηναίων από την περασμένη Πέμπτη μέχρι την Κυριακή. Στα εγκαίνια, που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν ο διοικητής της Περιφέρειας Βορείου Ελλάδος του Ρόταρυ, κ. Γιώργος Χριστοφορίδης, και η πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής Ροδόπη, κ. Άντζελα Δράκου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, κ. Νότης Χαραλαμπίδης, αλλά και ο γιος του ζωγράφου, ο οποίος ζει στη γειτονική Ξάνθη, κ. Άικ Χαρουτσουνιάν.
 
Ο ζωγράφος Χατσίκ Χαρουτσουνιάν γεννήθηκε στο Ερεβάν της Αρμενίας και έχει σπουδάσει στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Ερεβάν στο τμήμα Καλών Τεχνών. Είναι μέλος του Συμβουλίου ζωγράφων της Ρωσικής Ακαδημίας και Ομοσπονδίας και του Πολιτιστικού Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών UNESCO, ενώ έχει φιλοτεχνήσει δεκάδες μνημειακά έργα. Στο βιογραφικό του έχει πλειάδα προσωπικών εκθέσεων στην Αρμενία, στη Ρωσία, στη Γερμανία, στο Βέλγιο και στη Γαλλία.
 
Στους χαιρετισμούς τους η κ. Δράκου και ο κ. Χριστοφορίδης τόνισαν την αξία ως εικαστικού γεγονότος της φιλοξενίας έργων ενός καταξιωμένου ζωγράφου στην πόλη μας, ενώ ταυτόχρονα εστίασαν στον σκοπό της οικονομικής ενίσχυσης του Ροταριανού Ιδρύματος από τυχόν πωλήσεις έργων, που περιλαμβάνονταν στην έκθεση. Ειδικότερα ο κ. Χριστοφορίδης εξήγησε ότι οι άξονες της δράσης του Ροταριανού Ιδρύματος είναι η ανακούφιση της φτώχειας, η ενίσχυση της εκπαίδευσης και η καταπολέμηση της αρρώστιας. «Είμαστε από τους παλαιότερους εθελοντικούς οργανισμούς, από το 1905», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χριστοφορίδης, επισημαίνοντας ότι στην περιοχή μας αυτήν την περίοδο εξελίσσεται ένα πρόγραμμα τηλεϊατρικής μεταξύ της Σαμοθράκης και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.