Εργα 43 Θρακιωτων Καλλιτεχνων εκτιθενται στο Ιδρυμα Παπανικολαου

Στο πλαίσιο της 13ης Έκθεσης Θρακών Καλλιτεχνών των φετινών Ελευθερίων

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 9 Μαΐου η Έκθεση Θρακών Καλλιτεχνών που διοργανώνεται στο πλαίσιο των Ελευθερίων της Κομοτηνής, φέτος για 13η χρονιά.

Η φετινή έκθεση φιλοξενεί περισσότερα από 50 έργα, 43 συνολικά καλλιτεχνών, συμπολιτών μας, ατομικά αλλά και ως μέλη συλλογικών φορέων όπως ο Σύλλογος Αθηνίων, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων ν.Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» καθώς και ο Σύλλογος των Εν Θράκη διαβιούντων Σαρακατσαναίων.

Στον σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ.Νατάσα Λιβεριάδου υπογράμμισε την συγκίνησή της για την συνέχεια της έκθεσης από το 2011 και μετά τονίζοντας πως πρόκειται για μία έκθεση που κοσμεί το πρόγραμμα των Ελευθερίων κάθε χρόνο και για την οποία ο κόσμος της Κομοτηνής και της Ροδόπης αδημονεί.

Τη συνεχή στήριξη του Δήμου σε καλλιτεχνικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή και μέσω της ΔΚΕΠΠΑΚ υπογράμμισε και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, τονίζοντας επίσης πως με την αφορμή της έκθεσης αποδεικνύεται το ότι η περιοχή έχει καλλιτεχνική παραγωγή, καθώς κάθε χρόνο φιλοξενεί έργα παλαιότερων αλλά και νέων καλλιτεχνών.

Την ευγνωμοσύνη όλων των Ροδοπιτών και των  Ροδοπιτισσών απέναντι στην ευρύτερη καλλιτεχνική κοινότητα της Ροδόπης, τόνισε η υπεύθυνη λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής και υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Ροδόπης κ. Ζωή Κοσμίδου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης και του διδακτικού κομματιού στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται για τα παιδιά ώστε όπως τόνισε «να ανοίξει αυτός ο χώρος των εικαστικών και των τεχνών σε ακόμα περισσότερους καθώς αποτελεί πηγή χαράς και έμπνευσης».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο κ.Άρης Ασσαριωτάκης του Συλλόγου «Αθηνίων» καθώς και ο κ.Γιώργος Νάκος εκ μέρους του Συλλόγου των Εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 14 Μαΐου στο υπόγειο του Ιδρύματος Παπανικολάαου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.