Ερευνα για τα στερεοτυπα και τις προκαταληψεις που δημιουργουνται γυρω απο την γυναικα πομακικης καταγωγης

Παρουσιάζεται το Σάββατο στην Οικία Μάνου Χατζιδάκι από την Ερευνητική ομάδα «Ženski glas, ένας διττός αποκλεισμός»

Η ερευνητική ομάδα «Ženski glas*, ένας διττός αποκλεισμός», πραγματοποίησε μια ποιοτική έρευνα στα Πομακοχώρια του νομού Ξάνθης, δίνοντας έμφαση στον γυναικείο πληθυσμό της περιοχής. Η ομάδα ασχολήθηκε με διάφορες θεματικές όπως η προσβασιμότητα στην υγεία και την εκπαίδευση, την θέση που έχουν οι γυναίκες στην πομακική κοινωνία καθώς στην κοινωνία της Ξάνθης. Επίσης τα μέλη ασχολήθηκαν με τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που δημιουργούνται γύρω από την γυναίκα πομακικής καταγωγής.

Στόχος της έρευνας αυτής είναι να ακουστούν οι φωνές των γυναικών και να ενδυναμωθούν. Παράλληλα, ως στόχος έχει οριστεί και η ενημέρωση του ευρύτερου πληθυσμού για ζητήματα περιθωριοποίησης ένταξης και αποκλεισμού λόγω φύλου, θρησκείας και καταγωγής. Κύριο μέλημα της έρευνας είναι να δώσει φωνή στα αιτήματα και τους προβληματισμούς των γυναικών που ανήκουν στην φυλή των Πομάκων, να εξοστρακίσει πεποιθήσεις περιθωριοποίησης, αποκλεισμού και στερεοτύπων.

Το Σάββατο 11/11/2023 και ώρα 19.00 θα γίνει η παρουσίαση του έργου καθώς και η ανάλυση της έρευνας, στην Ξάνθη και συγκεκριμένα στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης Οικία Μάνου Χατζιδάκι.

*Ženski glas σημαίνει γυναικεία φωνή στην πομακική διάλεκτο

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.