Ερχονται ξανα οι Γιορτες Παλιας Πολης Ξανθης

Χρήστος Νικολόπουλος, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία και Πίτσα Παπαδοπούλου θα ανοίξουν τις γιορτές το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου

Στις 3 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι Γιορτές της Παλιάς Πόλης στην Ξάνθη, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, με το πρόγραμμά τους να δίνεται στη δημοσιότητα από το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.

Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης αποβλέπουν, αναφέρουν οι διοργανωτές, στην ανάδειξη, προβολή και ανάπτυξη, ενός οικιστικού χώρου, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με βαριά ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, ώστε να γίνει συνείδηση από όλους, η ευθύνη που φέρουμε για την προάσπιση αυτού του λίκνου της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ταυτότητας. Κατά την διάρκεια των εν λόγω γιορτών, η πόλη ζει για λίγο στο χτες, ξυπνώντας μέσα στις καρδιές θύμισες, βιώνει το παρόν, έχοντας αφεθεί στους ρυθμούς της μουσικής που πλημμυρίζει τα στενά σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού.

Η επίσημη έναρξη των Γιορτών θα γίνει το Σάββατο 3/9 στις 20.30 από το δήμαρχο Ξάνθης και θα ακολουθήσει συναυλία με τους Χρήστο Νικολόπουλο, με την Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία και Πίτσα Παπαδοπούλου.

Στην κεντρική σκηνή της πλατείας Μητροπόλεως θα ακολουθήσουν οι συναυλίες:

-Κυριακή 4/9: Δημήτρης Ζερβουδάκης

-Δευτέρα 5/9: Συναυλία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Ξάνθης, Συναυλία Αντώνης Μουσαδές, Ασμίκ Μπεκλαριάν, Συναυλία με τη Μάνια Ασλάνογλου.

-Τρίτη 6/9: Βραδιά λαογραφίας

-Τετάρτη 7/9: Συναυλία Μουσικοί θησαυροί… της καθ’ ημάς Ανατολής με τον Παναγιώτη Θεοδωρίδη και την Μάγδα Πένσου

-Πέμπτη 8/9: Συναυλία με τον Μανώλη Κονταρό

-Παρασκευή 9/9: Συναυλία με τον Κώστα Χατζή

-Σάββατο 10/9: Συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη

Υγειονομική κάλυψη

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Ομάδα Διάσωσης και Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων, αναλαμβάνουν την υγειονομική κάλυψη των Γιορτών Παλιάς Πόλης 2022.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των γιορτών εδώ:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.