Ερχεται το 2ο TEDXDUTH με θεμα «Αντιθεσεις»

Ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση από την Ξάνθη στις 26 Ιουνίου

Το TEDXDUTH ξεκίνησε το 2019 από μια ομάδα φοιτητών από όλες τις σχολές  του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, υπό τη διεθνή αιγίδα του TEDX και στόχο έχει τη διάδοση ιδεών και εμπειριών που αξίζουν να ακουστούν για να δώσουν σε όλους εμάς, ένα παραπάνω κίνητρο, μια ώθηση να κατακτήσουμε το δικό μας όνειρο, ενώ ταυτόχρονα ενώνει όλες τις πόλεις της Θράκης σε ένα κοινό μονοπάτι αναζήτησης. Η πρώτη διοργάνωση έλαβε χώρο στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, ενώ φέτος η σκυτάλη δίνεται στην πόλη της Ξάνθης. Στόχος είναι η μεταλαμπάδευση του event σε όλες τις πόλεις της Θράκης, με την αντίστοιχη διαδοχή του κάθε χρόνο σε μία διαφορετική από την προηγούμενη που διεξήχθη, για να γίνουν όλοι κοινωνοί αυτής της ξεχωριστής πρωτοβουλίας.

«Αντί-θέσεις»

Φέτος, λοιπόν, η ομάδα συνεχίζει το όραμα και βάση είναι οι «Αντί-θέσεις»!  Ετυμολογικά, η λέξη προέρχεται από την πρόθεση “αντί” που υποδηλώνει εναντίωση και τη λέξη “θέσις”, μία εκφρασμένη άποψη, μία αξιωματική αρχή ή μια οπτική της οποίας η αλήθεια βρίσκεται υπό εξέταση. 

Η μαγεία βρίσκεται στις αντιθέσεις, γιατί μόνο αυτές μπορούν να είναι ταυτόχρονα αιτία σύγκρουσης και πηγή εξέλιξης. Ο κόσμος μας είναι ένα κράμα αντιθέσεων κι αυτές στοχεύει να φέρει στο φως ο δεύτερος κύκλος παρουσιάσεων του φετινού TEDXDUTH!

Με διαφορετικές οπτικές γωνίες και φωνές, αναφύονται νέες ιδέες, εμπνεόμαστε και ενημερωνόμαστε για τις δυνατότητες που βρίσκονται μπροστά μας αλλά κυρίως αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της σύνδεσης, με τον εαυτό μας, με τους γύρω μας, με το κόσμο, με την ίδια τη ζωή, που μας εκπλήσσει κι εκείνη με τις δικές τις αντιθέσεις. 

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης είναι η ηθοποιός Ντόρα Μακρυγιάννη

Άνθρωποι από το χώρο του θεάματος, του αθλητισμού, άνθρωποι που υπηρετούν την επιστήμη και την κοινωνία με τον ιδιαίτερα μοναδικό τους τρόπο, έρχονται για να καταθέσουν το δικό τους ταξίδι ζωής, τη δική τους «μαρτυρία» μέσα από αντιθέσεις που βιώνουν καθημερινά.  Πέρα από το κομμάτι των ομιλιών, μοναδικά workshops και performances, μετατρέπουν αυτή την εμπειρία σε ένα ακόμη πιο ευχάριστο ταξίδι. Παρουσιάστρια της φετινής  εκδήλωσης είναι η γνωστή ηθοποιός Ντόρα Μακρυγιάννη. 

Ζωντανή μετάδοση από την Ξάνθη

Στις 26 Ιουνίου το TEDXDUTH θα μεταδοθεί από την πόλη της Ξάνθης,  μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, στο link https://hopin.com/events/tedxduth-2021-antithesis .Τα εισιτήρια είναι ήδη διαθέσιμα και μπορείτε να κάνετε εύκολα την εγγραφή σας, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στους λογαριασμούς της διοργάνωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως αναφέρονται παρακάτω. Το TEDXDUTH, σας καλεί να παρακολουθήσετε αυτή την προσπάθεια και να γίνετε κομμάτι αυτού του ταξιδιού, για να συνεχίσουμε την ατέρμονη κυκλική δράση ή για να «σπάσουμε» μαζί τον φαύλο αυτό κύκλο και να ενσωματώσουμε όλες τις αντιθέσεις στην πραγματικότητά μας. 

Οι ομιλητές

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής με ομιλητές:

Session 1: Δάφνη Καλογεροπούλου, Κωνσταντίνος Πουλής

Session 2: Ηρακλής Μοσκώφ, Κατερίνα Πεφτίτση 

Session 3: Χρήστος Λάμπρης, Αύγουστος Πανταζίδης, Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος

Το αναλυτικό πρόγραμμα σχετικά με την εμφάνιση και τη σειρά των workshops & performances καθώς και περισσότερες πληροφορίες ,θα βρείτε στην ιστοσελίδα και στα social media: (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn) @tedxduth

Η οργανωτική επιτροπή του TEDXDUTH 2020-2021 ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του event και στάθηκαν αρωγοί αυτής της προσπάθειας. 

Σημειώνεται ότι το TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό την διάδοση νέων και καινοτόμων ιδεών. Ξεκίνησε πριν από 30 περίπου χρόνια στην Καλιφόρνια και επεκτάθηκε μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο ΤED = Technology -Entertainment – Design. Το TEDX είναι ένα πρόγραμμα τοπικών και ανεξάρτητα οργανωμένων εκδηλώσεων που έχει ως στόχο να φέρει κοντά ανθρώπους για να μοιραστούν μια TED-like εμπειρία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.