Επιβεβαιωνοντας τις προσωπικες μας «ουτοπιες» ο Δημητρης Ζερβουδακης στο «Οχτω» (+Gallery)

«Πώς να αναπνεύσουμε» μέσα σε όλον τον παραλογισμό του σήμερα, μας έμαθε πάλι από την αρχή μέσα από τους στίχους και την μουσική του, το βράδυ της Παρασκευής ο, αγαπημένος πολλών, τραγουδοποιός  Δημήτρης Ζερβουδάκης.

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης ανέβηκε στην σκηνή του «Οχτώ» λίγο μετά τις 10:30 το βράδυ και παρέμεινε σε αυτή μέχρι και αργά τα ξημερώματα του Σαββάτου, παροτρύνοντάς μας να «κλείσουμε τα μάτια και να κοιτάξουμε» , άλλοι «στα ψηλά και άλλοι στα χαμηλά»  τα όσα έχει να μας προσφέρει έστω και από την ολιγόωρη παρουσία του στην πόλη διαμέσου της μαγευτικής, στην κυριολεξία, φωνή του.

Το πρώτο μέρος εμφανώς πιο «έντονο», με τραγούδια αγαπημένα και διαχρονικά, που μας προετοίμαζαν για τα όσα  ακόμα πιο υπέροχα θα ακολουθούσαν, ξεκινώντας από την «Πλατεία Ναυαρίνου», συνεχίζοντας με «θεωρία και πράξη» και καταλήγοντας να μιλά για «αβάρους αποίκους και Βενετούς ιππότες» .

Μετά από ένα σύντομο διάλλειμα, το θερμό χειροκρότημα του κόσμου και η ανυπομονησία για τα όσα «ανείπωτα» επανήλθε στη σκηνή αισθητά «παρασυρμένος» από τη ζεστή ατμόσφαιρα για να τραγουδήσει σαν σε κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά, προτρέποντας μας « να πάρουμε τα βήματά μας» και με «βαριά ποτά, βαριά τσιγάρα» να ταξιδέψουμε νοερά σε τόπους, στιγμές, ανθρώπους που μόνο ο ίδιος μέσα από τα τραγούδια του μπορεί να μας οδηγήσει.

Βασικός «πρωταγωνιστής» της βραδιάς, έκπληξη για όσους δεν τον είχαν «συναντήσει» ξανά στα μουσικά του μονοπάτια ο Παναγιώτης Κουτσουράς, στενός φίλος και επί χρόνια «συνοδοιπόρος» του Νίκου Παπάζογλου, που με τις πενιές του στο μπουζούκι, έδωσε άλλον αέρα στο live,  στο οποίο συνέβαλαν επίσης τα μέγιστα και οι κ.κ. Δημήτρης Οικονομίδης, Θανάσης Αρχανιώτης και Θάνος Κολοκυθάς.

Η Ανατολή συνάντησε τη Δύση, όπως μας είχε υποσχεθεί στην ανακοίνωση του live ο ίδιος ο τραγουδοποιός, με τον κόσμο που γέμισε το Οχτώ να τον «ακολουθεί» σε όλες τις γωνιές του κόσμου που μας «ταξίδεψε» παραμένοντας εκεί μέχρι το τέλος του live.

Τι κι αν ο κόσμος σήμερα δεν είναι ό, τι ονειρευτήκαμε …ο Δημήτρης Ζερβουδάκης το βράδυ της Παρασκευής μας υπενθύμισε πως θα πρέπει να διατηρούμε τις ελπίδες μας, ακόμα και αν είναι «ψεύτικες», με τα τραγούδια και τη μουσική του να είναι βασικό συστατικό της συνειδητής αυτής ουτοπίας μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.