Επιστρεφει το Kom-on-party

Στις 17 και 18 Φεβρουαρίου η καρναβαλική εκδήλωση επιστρέφει στην Κομοτηνή

Στις 17 και 18 Φεβρουαρίου η Κομοτηνή στήνει το δικό της αποκριάτικο πάρτι, γιορτάζει και διασκεδάζει, με τον Σύλλογο Εβριτών Ν.Ροδόπης και τον Σύλλογο TREL@CADEMY να ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους, προκειμένου κι αυτές τις αποκριές να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή εορταστική ατμόσφαιρα στην Κομοτηνή, με οδηγό την περυσινή επιτυχία των διήμερων εκδηλώσεων, οργανώνουν και πάλι το «Kom-on-party/2017».

Έτσι το βράδυ της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου στις 9.00 θα γιορταστεί η παραδοσιακή θρακιώτικη αποκριά, με τις διονυσιακές ρίζες και τις αθυρόστομες σατυρικές αναφορές της και τον Καρνάβαλο που τα λέει «για ούλνους», με την συνοδεία του μουσικού συγκροτήματος «Εβρίτικη Ζυγιά» θα στηθεί γι’ ακόμη μια χρονιά στην Πλατεία της Κομοτηνής, γύρω από τη φωτιά, ένα παραδοσιακό γλέντι με τραγούδια και χορούς από την ξεχωριστή αποκριάτικη βορειοελλαδίτικη παράδοση.

Συνδράμουν για το σκοπό αυτό ο Μορφωτικός Όμιλος Ν. Σιδηροχωρίου με τους Σεϊμένηδες και τους Πιτεράδες, αλλά και το άφθονο κρασί και τσίπουρο που θα συνοδεύσει μέχρι αργά όσους βρεθούν στη Πλατεία.

Την επομένη, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, η αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται. Καρναβαλιστές, μικροί και μεγάλοι, οργανωμένοι σε ομάδες, συγκεντρώνονται στις 8,00 το βράδυ έξω από τη Λέσχη Κομοτηναίων κι αφού διασχίσουν χορεύοντας και τραγουδώντας ολόκληρη την οδό Βενιζέλου, καταλήγουν στην Πλατεία της Κομοτηνής. Εκεί το πάρτι συνεχίζεται και τους καρναβαλιστές περιμένουν DJ έχοντας ετοιμάσει ένα ειδικό, αποκριάτικο, εορταστικό, μουσικό πρόγραμμα.

Ήδη στην πρόσκληση της TREL@CADEMY και του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης έχουν ανταποκριθεί διάφοροι φορείς, σύλλογοι, ομάδες από επαγγελματίες, από φοιτητές αλλά και μαθητές, προκειμένου όλοι μαζί να κάνουν την φετινή αποκριά ξεχωριστή και για την Κομοτηνή.

Τις εκδηλώσεις στηρίζει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.