Επιστρεφει «ανανεωμενο» το 3ο Πανελληνιο Πολιτιστικο Ανταμωμα

Ένα τριήμερο αφιέρωμα στην Παράδοση και τον πολιτισμό μας στην Ξάνθη από 1 έως 3 Ιουλίου

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου ανοίγει έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια απουσίας το Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα, το οποίο θα λάβει χώρας την Ξάνθη έως και τις 3 Ιουλίου.

Ένα τριήμερο αφιερωμένο στην παράδοση, στον πολιτισμό και στις ρίζες μας που μας κρατούν δεμένους με τον τόπο μας, που υλοποιείτε σε συνέχεια των δύο προηγούμενων διοργανώσεων το 2013 και 2014, με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ηλεκτρονικού Κέντρου, του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης και της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ξάνθης, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η διεύρυνση συμμετοχής εκπροσώπων και χορευτικών συγκροτημάτων από τις χώρες του απόδημου ελληνισμού, η προβολή της Θράκης και η ενίσχυση της τουριστικής κίνησης της περιοχής μας. Εξ αυτού του λόγου το εν λόγω τριήμερο η Ελληνική νεολαία και η ομογένεια γίνονται ένα, τραγουδούν τα τραγούδια μας και χορεύουν τους χορούς μας στην Κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

Το 3ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, υποστηρικτή την Lidl Hellas.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.