Επεστρεψε το πανηγυρι στο Μεγαλο Κρανοβουνι

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Μεγάλου Κρανοβουνίου «Το Γενέσιον Της Θεοτόκου» επανέρχεται στη δράση

Ένα μεγάλο πανηγύρι με την ορχήστρα του Αλέκου Κουρούδη διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Μεγάλου Κρανοβουνίου «Το Γενέσιον Της Θεοτόκου» με την υποστήριξη της ΔΚΕΠΠΑΚ, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία του οικισμού.

Προηγήθηκε, στον παρακείμενο Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου του οικισμού, πανηγυρικός εσπερινός και η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Γενέσιου της Θεοτόκου.

Στο πανηγύρι βρέθηκαν πολλοί σύλλογοι της Ροδόπης, καθώς και ο Σύλλογος Κουτσού Ξάνθης, ενώ το παρών έδωσαν και κάτοικοι από το «αδερφό» χωριό τους, το νέο Όλβιο Ξάνθης, μιας και κατάγονται και αυτοί, όπως και οι κάτοικοι του Μεγάλου Κρανοβουνίου, από το Φανάρι της Σηλυβρίας της Ανατολικής Θράκης.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται το πανηγύρι μετά την έναρξη της πανδημίας, που οδήγησε τους συλλόγους σε λειτουργική παύση και πάγωμα όλων των δραστηριοτήτων τους.

Όμως τα μέλη του Συλλόγου, προσπάθησαν με βάση το χορευτικό τους τμήμα, να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις, όπως τις εορταστικές εκδηλώσεις των Ελευθερίων, ενώ το τμήμα πλεκτικής κατάφερε να μείνει ενεργό και δραστήριο, με τις δημιουργίες του σε γάντια, κασκόλ και σκουφιά να προσφέρονται στα Παιδικά Χωρία SOS.

Για αυτό και στην καινούρια εκκίνηση προχωρούν στην προσπάθεια, σε συνεργασία με τους άλλους συλλόγους της περιοχής, για να δημιουργήσουν πολιτισμό βασιζόμενοι στην παράδοσή τους, τα ήθη και τα έθιμά τους, δίνοντας αξία στον τόπο και στα χωρία τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.