Επεστρεψε στην Κομοτηνη ο Σπυρος Πετρουλακης

Για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του «Η Κληρονομιά»

Επέστρεψε στην Κομοτηνή, με την οποία πλέον έχει αποκτήσει στενούς δεσμούς, ο συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης, για να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο, «Η Κληρονομιά» την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Η παρουσίαση, που διοργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής μαζί με τα Βιβλιοχαρτοπωλεία Βαφειάδης, τον Σύλλογο Κρητών Ν. Ροδόπης «Ο Ψηλορείτης», τον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης και τις εκδόσεις Μίνωας, έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του Τσανάκλειου Μεγάρου, ενώ για το βιβλίο μίλησε η κ. Σοφία Μιχαλιτσούδη, δικηγόρος και γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης. Αποσπάσματα του βιβλίου αφηγήθηκε η Κυριακή Αμβροσιάδου, επιστήμονας Ειδικής Αγωγής Δημοτικής Εκπαίδευσης, MSc.

Μια στενή σχέση με την Κομοτηνή

«Χαίρομαι πολύ που είμαι σήμερα εδώ, σε αυτό τον ωραίο χώρο» σημείωσε ο συγγραφέας, τονίζοντας πως έχει πλέον μια πολύ καλή σχέση με το κοινό της Κομοτηνής. «Έχω αποκτήσει φίλους, όχι απλά αναγνώστες, κόσμο που με ακολουθεί και τον ακολουθώ, έχουμε αναπτύξει μια σχέση που ξεπερνά τη σχέση του συγγραφέα και του αναγνώστη.

Η «Κληρονομιά» είναι ένα δικαστικό δράμα, που έχει πολλές πλοκές μέσα, ξεκινά από το 1935 μέχρι το σήμερα, με τη δίκη ενός μεγάλου δικηγόρου που βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Μέσα από την πλοκή, τίθενται πολλά ερωτήματα που θα κληθεί ο αναγνώστης να τα απαντήσει, με κυρίαρχο το που μπορούμε να φτάσουμε για να σώσουμε το παιδί μας.

Πρόκειται για μια εύκολη ερώτηση, τόνισε ο κ. Πετρουλάκης, όμως υπάρχουν κάποιες κόκκινες γραμμές που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε. Το βιβλίο πραγματεύεται πολλά θέματα, την πατρική αγάπη, τον έρωτα, και άλλα κοινωνικά φαινόμενα.

Το βιβλίο διαδραματίζεται στην Πελοπόννησο και την Αθήνα, μακριά από την Κρήτη με τον οποίο τον έχουν συνδέσει πολλοί αναγνώστες. Ο κ. Πετρουλάκης όμως πάντα ενδιαφέρεται να πιάσει μια ιστορία που θα τον ενδιαφέρει, θα κάνει το «κλικ», και θα τον προκαλέσει αν φανταστεί και να σκεφτεί πράγματα που θα μπορούσε να βάλει στις σελίδες των βιβλίων του.

Όταν βρει λοιπόν αυτή την ιστορία, προσπαθεί να την τοποθετήσει είτε στο χώρο που έχει συμβεί ή έχει φανταστεί, ή σε κάποια άλλη πόλη που του έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και θέλει να δώσει σαν φόντο, ίσως, στο μέλλον και στην Κομοτηνή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.