Επεστρεψαν… με παραδοσιακες πιτες τα Γρατινομαγειρεματα

Στο πλαίσιο των Γρατίναιων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Γρατινής «Ο Γρατίνος»

Με μεγάλο ενθουσιασμό υποδέχθηκαν κάτοικοι του οικισμού της Γρατινής και όχι μόνο, την επιστροφή των Γρατινομαγειρεμάτων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Γρατίναια που πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος  Γρατινής «Ο Γρατίνος» όλη την εβδομάδα.

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει στα Πλατανάκια, τον υπαίθριο χώρο αναψυχής μέσα στον οικισμό, όμως ο έντονος άνεμος και οι γενικότερες συνθήκες έκαναν το Σύλλογο να αποφασίσει να μετακινήσει την εκδήλωση στο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου, ώστε να αποφευχθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς.

Φέτος στα Γρατινομαγειρέματα κυρίες του Συλλόγου έκαναν παραδοσιακές πίτες και γλυκά της Γρατινής, με τις παλιότερες να μαγειρεύουν, και τις νεότερες να μαθαίνουν τις συνταγές ώστε να τις ακολουθήσουν και αυτές.

Έτσι ξεκίνησαν με την Παρασκευή της παραδοσιακής πίτας της Γρατινής, της Μηλίνας, από το ζύμωμα μέχρι και το ψήσιμο, ενώ ακολούθησαν και άλλες πίτες και γλυκά, παρασκευάστηκαν τα γνωστά «πατλάκια» από καλαμπόκι σε παραδοσιακό σκεύος, ενώ στο τέλος προσέφεραν φρούτα από παραδοσιακές ποικιλίες πεπονιών και καρπουζιών της περιοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.