Επεσε η αυλαια για το 21ο Πανελληνιο Φεστιβαλ Ερασιτεχνικου Θεατρου Ορεστιαδας

Κέρδισε το στοίχημα των καιρών και του κοινού

Ένα από τα ελάχιστα φεστιβάλ που διοργανώθηκαν αυτό το παράξενο καλοκαίρι, το 21ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, ολοκληρώθηκε επιτυχώς την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020, μετά από ένα οκταήμερο θεατρικών παραστάσεων και δυνατών συγκινήσεων.

 

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης γιορτής θεάτρου στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της Νέας Ορεστιάδας, από 23 έως και 30 Αυγούστου, θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, καλλιτέχνες της κριτικής επιτροπής, προσκεκλημένοι, πλήθος θεατών από την ευρύτερη περιοχή του Έβρου, καθώς και επισκέπτες που έφτασαν στην πόλη ειδικά για το Φεστιβάλ, έλαβαν μέρος στη μεγαλύτερη γιορτή για το Ερασιτεχνικό Θέατρο της χώρας, έτσι όπως έχει εδώ και χρόνια πια αναδειχθεί το Φεστιβάλ της Νέας Ορεστιάδας στις συνειδήσεις των ίδιων των ερασιτεχνών αλλά και του καλλιτεχνικού κόσμου.

 

Κατά την έναρξη της 21ης διοργάνωσης του θεσμού τιμήθηκε για την πορεία του στο Θέατρο και την υποκριτική τέχνη ο δημοφιλής ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος παρακολούθησε και την παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ «Ζητείται Ψεύτης», ενώ συγκινημένος παρέλαβε τις τιμητικές διακρίσεις από το δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Άκη Τσονίδη.

 

 

Οι θεατρικές ομάδες από Θεσσαλονίκη, Σπερχειάδα-Μακρακώμη, Δήμο Νεάπολης-Συκεών, Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, Αγία Τριάδα Δήμου Θερμαϊκού, Νέα Πέραμο Καβάλας, διαγωνίστηκαν στη συνέχεια ενώπιον της Κριτικής Επιτροπής, της Επιτροπής Κοινού αλλά και εκατοντάδων θεατρόφιλων της περιοχής που κατέκλυζαν κάθε βράδυ το υπαίθριο δημοτικό θέατρο Νέας Ορεστιάδας, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα κατά της μετάδοσης το κορονοϊού.

 

Την Κριτική Επιτροπή αποτελούσαν φέτος οι ηθοποιοί: Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Ελένη Ράντου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Άννα Κουρή και ο χορογράφος Ιωάννης Μαργαρώνης. Παρουσιαστής για μία ακόμη χρονιά ήταν ο μοναδικός στο είδος του και με βαθιά πολιτιστική γνώση, κ. Aλέξης Κωστάλας.

 

Την Κυριακή 30 Αυγούστου έπεσε η αυλαία του διαγωνιστικού μέρους του Φεστιβάλ με την απονομή των βραβείων της κριτικής επιτροπής και της επιτροπής κοινού στις διακριθείσες ομάδες και με ένα μουσικό ταξίδι στα αγαπημένα τραγούδια του Κώστα Λειβαδά, με τον ίδιο στο πιάνο να δίνει το ρυθμό σε μια βαθιά συγκινητική βραδιά.

Τα βραβεία της Κριτικής Επιτροπής

 

Το 1ο βραβείο καλύτερης παράστασης από την κριτική επιτροπή απονεμήθηκε στη Θεατρική Ομάδα του Τμήματος Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, για την παράσταση του έργου «Περπατώ εις το δάσος» της Στέλλας Μιχαηλίδου, σε σκηνοθεσία Ρίτσας Γεωργιάδου. Το 2ο βραβείο καλύτερης παράστασης στη Θεατρική Ομάδα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Περάμου για την παράσταση του έργου «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ και το 3ο βραβείο καλύτερης παράστασης στη Θεατρική Ομάδα «Working Art» Θεσσαλονίκης για την παράσταση του έργου «Ανθισμένες Μανόλιες» του Rompert Harling σε σκηνοθεσία Σταμάτη Στάμογλου. Επίσης απονεμήθηκαν 11 βραβεία στις προσωπικές κατηγορίες ενώ η Κριτική Επιτροπή, αποφάσισε, εκτός από τα Βραβεία, να απονείμει και πέντε Επαίνους Ερμηνείας.

 

Τα βραβεία της Επιτροπής Κοινού

 

Στα βραβεία του κοινού το 1ο βραβείο καλύτερης παράστασης απονεμήθηκε στη Θεατρική Ομάδα του Τμήματος Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, για την παράσταση του έργου  «Περπατώ εις το δάσος» της Στέλλας Μιχαηλίδου, σε σκηνοθεσία Ρίτσας Γεωργιάδου, ενώ το 2ο στο Θ.Ε.Σ.Μα – Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης για την παράσταση του έργου «Καλή Αντάμωση» της Γωγούς Ατζολετάκη σε σκηνοθεσία Κώστα Μέρρα

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.