«Επεσατε θυματα απο αδερφια εσεις»

Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Βραδέλη στην Κομοτηνή το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο καφέ Οχτώ

Οι εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης παρουσιάζουν το βιβλίου του Κώστα Βραδέλη με τίτλο «Επέσατε θύματα από αδέρφια εσείς», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο καφέ Οχτώ (Βασ. Παύλου 8, Κομοτηνή).
 
Ομιλητής της παρουσίασης θα είναι ο Γρηγόρης Μαρτίνης, συνταξιούχος φιλόλογος.
 
Θα προλογίσει η δημοσιογράφος της εφημερίδας Παρατηρητής της Θράκης Νατάσσα Βαφειάδου. 

Ο συγγραφέας για το βιβλίο

Πιστεύω ότι η ενασχόληση με το παρελθόν λειτουργεί ως καταπραϋντικό βάλσαμο και κάθαρση από τις ενοχές που νιώθει η γενιά μου και οι πιο παλιές γενιές για τα θλιβερά, τραγικά και καταστροφικά γεγονότα που συνέβησαν τότε. Και είθε ποτέ να μη ξανασυμβούν. Σκοπός μου είναι να μάθουν οι νέοι από μας που ζήσαμε εκείνα τα χρόνια, την ιστορία και τις εμπειρίες, τις προφανώς διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις, γιατί η ιστορία δεν είναι απόλυτη και σταθερή και δεν γράφεται μια για πάντα, καθώς αποκαλύπτονται διαρκώς νέα γεγονότα ή άλλα ερμηνεύονται διαφορετικά. Φυσικά αυτό το βιβλίο δεν μπορεί να θεωρηθεί κλασικής μορφής ιστορικό δοκίμιο με την αυστηρή επιστημονική έννοια του όρου. Εδώ γράφεται η δική μου αλήθεια γι’ αυτά τα γεγονότα, σύμφωνα με τα βιβλία που διάβασα, τις δικές μου πηγές. 

Ο Κώστας Βραδέλης

Ο Κώστας Βραδέλης γεννήθηκε στις Σάπες του νομού Ροδόπης στις 2 Φεβρουαρίου 1938. Έβγαλε το Δημοτικό και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Σαπών το 1956. Το 1956 μπήκε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ με εισαγωγικές εξετάσεις και αποφοίτησε το 1963.
 
Από το 1963 μέχρι και το 1965 υπηρέτησε ως οπλίτης ιατρός. Από το 1965 μέχρι και το 1968 υπηρέτησε ως ιατρός στο Αγροτικό Ιατρείο Φιλύρας Ροδόπης.
 
Με ειδικότητα Χειρουργικής υπηρέτησε ένα χρόνο στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και Ορθοπαιδικής στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και στο Γ.Κ.Ν. Αθηνών. Για ένα χρόνο έκανε μετεκπαίδευση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο St James’s Hospital του Leeds της Μεγάλης Βρετανίας. Το 1972 διορίστηκε επιμελητής του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας.
 
Το 1975 έγινε Διδάκτωρ του ΑΠΘ και το 1976 ανέλαβε τη Διεύθυνση της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας. Το 1978 έγινε πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας. Το 1973 παντρεύτηκε τη συνάδελφο Κωνσταντινιά Κιζιρίδη και απέκτησε τον μοναχογιό τους Στέργιο. Το 2005 συνταξιοδοτήθηκε και ζει στη Δράμα με τον Στέργιο, αφού η Κωνσταντίνα έφυγε από τη ζωή το 2005.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.