«Επαρχιες- στο Βορρα»

Φωτογραφική έκθεση στο Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου

Το Φεστιβάλ Γνάφαλα του Λαογραφικού Μουσείου Σουφλίου προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στο τελευταίο μέρος των εκδηλώσεων του για το 2023. Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται η φωτογραφική έκθεση «Επαρχίες- στο Βορρά» (The Provinces @North). Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι από την βόρεια Ελλάδα , Σώτη Τυρολόγου, Θεοδόσης Γιαννακίδης, Κυριάκος Μιχαηλίδης, Νίκος Ζωάκης, Ηλίας Κουμουλίδης σε ένα διάλογο μεταξύ τους,  εκθέτοντας ο καθένας την δική του προσέγγιση στην έννοια της επαρχίας.

Η ομάδα – διαδικτυακή πλατφόρμα The Provinces τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει δουλειές φωτογράφων που αναδεικνύουν πτυχές του φυσικού και του πολιτισμικού περιβάλλοντος της Ελληνικής περιφέρειας επιχειρώντας να διερευνήσει νέες σημάνσεις της έννοιας «επαρχία».  Με αφορμή τη φετινή θεματική του Φεστιβάλ “Γνάφαλα” γύρω από την μετακίνηση των πληθυσμών, το μεταναστευτικό και προσφυγικό, τα σύνορα και ειδικά τον Έβρο ως πέρασμα (όχι μόνο ανθρώπων) η ομάδα The Provinces παρουσιάζει δουλειές, οι οποίες αναδεικνύουν όψεις της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τι είναι επαρχία, ποιο είναι το κέντρο και τι είναι η περιφέρεια και τέλος ποιους ανθρώπους αφορά ή θα έπρεπε να αφορά όλο αυτό; 

Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με σκοπό να υπάρξει συζήτηση και αναστοχασμός γύρω από το θέμα της επαρχίας. Οι δράσεις απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και κάθε κοινωνική ομάδα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21 Οκτωβρίου και ώρα 19.30 θα ακολουθήσει συζήτηση με τους φωτογράφους.

Φωτογραφικό εργαστήρι

Θα ακολουθήσει την Κυριακή 22 Οκτωβρίου και ώρα 10.30 φωτογραφικό εργαστήρι με τίτλο «Φωτοβόλτα στο Σουφλί».

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί από τους φωτογράφους: Νίκο Ζωάκη, Σώτη Τυρολόγου και Ηλία Κουμουλίδη.  Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους φωτογραφική μηχανή ή κινητό.  Με αφετηρία τη Δημοτική Βιβλιοθήκη (παλιό Γυμνάσιο) στο Σουφλί οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν στα στενά του Σουφλίου με σκοπό να αναζητήσουν ενδιαφέρουσες λήψεις ανθρώπων, κτηρίων, τοπίων. Το φωτογραφικό υλικό που θα συγκεντρωθεί θα παρουσιαστεί θα συζητηθεί μαζί με τους φωτογράφους της ομάδας THE PROVINCES . Τέλος Δράσης γύρω στις 13:30.

(Tip: Να κουβαλάτε μαζί σας νερό, σνακ , φωτογραφική ή το κινητό σας και φυσικά όρεξη για περπάτημα στην πόλη και πολύ αγάπη για την φωτογραφία)

Info

Διοργάνωση: «Γνάφαλα» Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου 

Υπεύθυνη εκδηλώσεων: Μπουρουλίτη Δήμητρα

Έκθεση Φωτογραφίας: «Επαρχίες στο Βορρά» της ομάδας THE PROVINCES

Επιμέλεια: Νίκος Ζωάκης (εκ μέρους της ομάδας The Provinces) και Δήμητρα Μπουρουλίτη

Χώρος: Κουκουλόσπιτο, Ελ. Βενιζέλου 60, Σουφλί

Διάρκεια έκθεσης: 21 Οκτωβρίου – 19 Νοεμβρίου 2023

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 11-15:00 και κατόπιν συνεννόησης ή ραντεβού στο τηλ. 6976767318 (Δήμητρα Μπουρουλίτη)

Εγκαίνια: 21 Οκτωβρίου 2023, 19:30

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.