Επανερχεται μετα απο τρια χρονια το Φεστιβαλ Νεολαιας Κενταυρου

Στις 11 και 12 Αυγούστου στο γήπεδο του Κενταύρου, με θεατρικά, μουσική αλλά και πολλές γεύσεις

Επιστρέφει στις 11 και τις 12 Αυγούστου το Φεστιβάλ Νεολαίας Κενταύρου, με τον Κωνσταντίνο Νάζη και το συγκρότημα “gripin” να πραγματοποιούν συναυλίες την πρώτη και την δεύτερη μέρα αντίστοιχα.

Το φεστιβάλ έχει ως σκοπό την ανάδειξη της πλούσιας παράδοσης και της κουλτούρας της περιοχής και των ανθρώπων της, τόνισε ο γενικός υπεύθυνος της διοργάνωσης κ. Γιουνούς Πιγκάλ, μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε το 1996 και συνεχίστηκε μέχρι το 1999, υπενθύμισε, και μετά από μια παύση δέκα ετών, η νεολαία του Κενταύρου το 2009 αποφάσισε να το διοργανώσει ξανά, και έτσι έκανε μέχρι το 2019, με υποχρεωτική διακοπή στη συνέχεια λόγω της πανδημίας.

Φέτος όμως, μετά από τρία χρόνια διακοπής, θα διοργανώσουν ξανά το Φεστιβάλ, ελπίζοντας πως θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησαν.

«Πιστεύω ότι έχει λείψει σε όλους το Φεστιβάλ Νεολαίας Κενταύρου, και περιμένουμε πολύ κόσμο φέτος» σημείωσε χαρακτηριστικά, με επισκέπτες τόσο από όλη την Θράκη, όσο και από τις γειτονικές χώρες, που επισκέπτονται την περιοχή μας με αφορμή το Φεστιβάλ.

Πλούσιο πρόγραμμα στο Φεστιβάλ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, περιλαμβάνει όπως πάντα τοπικές θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, από παιδιά του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, ενώ θα κλείσουν, όπως κάθε φορά, με καλλιτέχνες από Ελλάδα και Τουρκία.

Φέτος την πρώτη βραδιά θα φιλοξενήσουν τον Κωνσταντίνο Νάζη, ενώ τη δεύτερη βραδιά θα εμφανιστεί το συγκρότημα “gripin” από την Τουρκία.

Όποιος έρθει στο γήπεδο θα έχει επίσης την χαρά να δοκιμάσει τοπικά πιάτα, όπως έφτιαχναν οι γονείς τους, και μια σειρά από άλλες δράσεις.

Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από 25 άτομα, το 30% μαθητές λυκείου, το 30% κορίτσια και το υπόλοιπο 40% είναι φοιτητές, όμως για την διοργάνωση του φεστιβάλ βοηθά και όλος ο οικισμός, τόνισε o κ. Γιουνούς Πιγκάλ.

Η προετοιμασία άλλωστε ξεκινά με την ολοκλήρωση του προηγούμενου φεστιβάλ, μιας και απαιτεί αρκετή οργάνωση, αφού δεν έχουν εξωτερική βοήθεια. Κλείνοντας, κάλεσε όλους τους κατοίκους της Θράκης να προσέλθουν στο γήπεδο του Κενταύρου, για να περάσουν δύο πολύ όμορφες βραδιές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.