Επανεκκινουν οι πεζοποριες του Δρομεα Θρακης

Το «Μονοπάτι σπηλιάς» στον Άβαντα η 1η διαδρομή την Κυριακή 13 Ιουνίου

H 1η διαδρομή που επιλέχθηκε από την ομάδα του πεζοπορικού τμήματος Δρομέας Θράκης είναι αυτή στον Άβαντα «Μονοπάτι σπηλιάς» ως προάγγελος όλων όσων θα ακολουθήσου μέσα στο καλοκαίρι.


Σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Συλλόγου η αρχή θα γίνει με μια κυκλική διαδρομή 7 χλμ, (λιγότερο) κατάλληλη για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση.


Το τερέν ξεκινάει ανηφορικά για να καταλήξει στο πλάτωμα του σημείου θέασης όπου οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να απολαύσουν την θέα του Θρακικού πελάγους, με το όρος Σάος της Σαμοθράκης να ορθώνεται στο βάθος, τις εκβολές του Δέλτα ποταμού αλλά και τα παράλια της Ασίας, Παράλληλα θα απολαύσουν την θέα της περιοχής και θα αποκτήσουν μια καλύτερη οπτική για περιοχές που ήδη έχουμε περπατήσει με τον Δρομέα Θράκης αλλά και που θα γνωρίσουμε στο μέλλον.


Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί από τον χωματόδρομο στην έξοδο του χωρίου Άβαντα προς Αγία Μαρίνα και θα καταλήξει στο ίδιο σημείο περνώντας από τον χώρο αναψυχής «Κρύα Βρύση» έναντι της εκκλησίας του Αγ. Αθανασίου. Στην κορυφή, όπως επισημαίνεται, ενδέχεται οι συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αετούς και όρνια που φωλιάζουν στην περιοχή ή μετακινούνται από την περιοχή της Δαδιάς προς αναζήτηση τροφής.


«Αν είμαστε τυχεροί φτάνοντας στην σπηλιά, που αποτελεί ίσως το πιο απαιτητικό και όμορφο αναρριχητικό πεδίο της περιοχής, θα δούμε τους αθλητές/αναρριχητές να σκαρφαλώνουν προκαλώντας τον θαυμασμό μας μιας και η αναρρίχηση εκεί δείχνει σχεδόν αδύνατη. Καθώς θα ανεβούμε σε λόφο σχεδόν 400μ ύψους, η διαδρομή περιλαμβάνει ανηφορικά και κατηφορικά σημεία» συνεχίζει η ανακοίνωση επισημαίνοντας την απαραίτητη χρήση πεζοπορικών μπαστουνιών (μπατόν) και πεζοπορικού παπουτσιού.


Στην κορυφή συνήθως φυσάει ισχυρό αεράκι οπότε η χρήση ελαφριού jacket είναι απαραίτητη.


Η διάρκειας της πεζοπορίας υπολογίζεται στις 3 ώρες, με ώρα εκκίνηση, αυστηρά, στις 9 π.μ. από την πλατεία του Άβαντα. Η δράση είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των 13 ετών συνοδεία κηδεμόνα.


Με το πέρας της πεζοπορίας προαιρετικά θα υπάρχει γεύμα ή καφές στα τοπικά παραδοσιακά ταβερνάκια/καφενεία του χωριού.


«Δεν ξεχνάμε κα πάρουμε μαζί μας, καπέλο, αντηλιακό, νερό, σνακ, μια δεύτερη αλλαξιά t-shirt, ελαφρύ jacket, γυαλιά ηλίου, ζευγάρι μπατόν, ατομικό φαρμακείο, αντισηπτικά μαντιλάκια/gel, χαρτί υγείας»


Την πεζοπορία θα συνοδεύουν μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.


Info:

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω των τρεχόντων υγειονομικών μέτρων.

Τα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Γ.Γ.Α.

Αναλυτικά:

  1. Συμμετοχή έως 50 πεζοπόρων.
  2. Χρήση μάσκας πριν την έναρξη και μετά το πέρας της πεζοπορίας.
  3. Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ των πεζοπόρων κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας.
  4. Απαραίτητη η χρήση rapid test ή pcr test των τελευταίων 48 ωρών ή self test των τελευταίων 24 ωρών.
  5. Σύσταση για αποφυγή εναγκαλισμών και χειραψιών.
  6. Για τους εμβολιασμένους δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση από την υγειονομική επιτροπή, για την απαλλαγή τους από τα τεστ συνολικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.