Επανεκκινηση παραγωγων για το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης

Μεγάλη η προσέλευση του κοινού στο Θερινό Θέατρο του ΔΗΠΕΘΕ, σύμφωνα με τον πρόεδρο Νότη Χαραλαμπίδη

Επιστρέφουν οι παραγωγές στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, μετά από ένα σημαντικό διάστημα, με πρώτη την συμπαραγωγή με την Εταιρεία Θεάτρου Sforaris για το έργο του Γιάννη Καλαβριανού «Μικροί πυροβολισμοί μέσα στη νύχτα», που θα παρουσιαστεί στις αρχές Οκτωβρίου στην Κομοτηνή.

Η συνεργασία με τον κ. Καλαβριανό είχε ξεκινήσει από το 2020, προ κορωνοϊού, όμως λόγω πανδημίας δεν μπόρεσε να παρουσιαστεί το έργο, σημείωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ. Νότης Χαραλαμπίδης

Όμως πλέον θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν την παραγωγή αυτή στη σκηνή του χειμερινού ΔΗΠΕΘΕ, μια εξαιρετική παραγωγή ενός ταλαντούχου δημιουργού, το οποίο φέρει την υπογραφή του ΔΗΠΕΘΕ και στηρίζεται και από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Μάλιστα η παράσταση παρόλο που παρουσιάζεται με κάποια καθυστέρηση, έχει γίνει ακόμα πιο επίκαιρη, μιας και ασχολείται με το θέμα της δικαιοσύνης, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει απασχολήσει πολύ την ελληνική κοινωνία.

Αυτή την περίοδο γίνονται προετοιμασίες για τις παραστάσεις του φετινού χειμώνα, με την μόνη που έχει οριστικοποιηθεί προς το παρόν να είναι μια παιδική παράσταση από την παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

Παρόλα αυτά ο κ Χαραλαμπίδης διαβεβαίωσε ότι υπάρχει σχεδιασμός για άλλες εκδηλώσεις, που θα ανακοινώνονται μόλις οριστικοποιούνται.

Βλέπει πάντως ως θετικό ότι ο κόσμος στηρίζει το ΔΗΠΕΘΕ, με το φετινό καλοκαίρι να είναι πλούσιο τόσο από άποψη εκδηλώσεων, όσο και συμμετοχής των τελευταίων ετών, ακόμα και πριν την πανδημία. «Όλα αυτά μας δίνουν δύναμη και ενδιαφέρον για να συνεχίσουμε» τόνισε.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής στη ΔΕΘ

Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής βρίσκεται και στην ΔΕΘ, στο περίπτερο του Tale of X Cities, με δική του εγκατάσταση που περιλαμβάνει το ιστορικό της πορείας του από την πρώτη παράσταση στις 14 Μαρτίου 1986 μέχρι σήμερα και μέρη από σκηνικά του Ιωάννη Ν. Καραγκιουλμέζη σε επαγγελματικές και ερασιτεχνικές παραγωγές.

Η επισκεψιμότητα σε αυτό είναι πολύ μεγάλη, σημείωσε ο κ. Χαραλαμπίδης, που τόνισε πως είναι τιμητικό για το ΔΗΠΕΘΕ να μπορεί να συμμετάσχει στη ΔΕΘ, μέσα από μια εγκατάσταση που αναφέρεται στην ιστορία του από το 1986.

Το ενδιαφέρον που έχει υπάρξει για το ΔΗΠΕΘΕ είναι ιδιαίτερα κολακευτικό, τόνισε, για αυτό και θα ήθελαν να συνεχιστεί, παρόλο που δεν αποτελεί αυτοσκοπός, μιας και έχει τη δική του ιστορία. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.