Επανεκκινηση για το Μεγαρο Μουσικης Κομοτηνης

Στην εικαστική έκθεση στο φουαγιέ ξεναγήθηκε η ΓΓ Βιομηχανίας Θωμαΐς Ευτυχίδου

Ζωή Κοσμίδου: «Θα προχωρήσουμε ώστε να ζωντανέψει αυτός ο πνεύμονας πολιτισμού και τουριστικής προβολής του τόπου»

Την Εικαστική Έκθεση που διοργανώνει η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Θωμαΐς Ευτυχίδου, μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Κομοτηνή.

Η κ. Ευτυχίδου ξεναγήθηκε στην έκθεση από τον κ. Άρη Ασσαριωτάκη, από το Σύλλογο Καλλιτεχνών “Αθηνίων” και τον κ. Σταύρο Δεληγιάννη, επιμελητή της έκθεσης, από τον εικαστικό θεσμό Τέχνης Φλόγα.

Ζωή Κοσμίδου και Θωμαΐς Ευτυχίδου

Μαζί της ήταν η Εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜΘ, και υπεύθυνη για την λειτουργία του Μεγάρου, κ. Ζωή Κοσμίδου, ο Μητροπολιτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικών Πολιτικών κ. Τζιχάν Ιμάμογλου, ο διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Δημήτριος Καμπουρίδης, και άλλοι.

Μετά την επίσκεψή της στην έκθεση, η κ. Ευτυχίδου εξέφρασε τη χαρά της γιατί βρίσκεται στο χώρο του Μεγάρου, μέσα σε αυτά τα ωραία εκθέματα καλλιτεχνών εγνωσμένης αξίας. «Σήμερα, και με το συμβολισμό της ημέρας, είναι σημαντικό να βλέπουμε νέες ιδέες, να βλέπουμε την τέχνη να μας γεμίζει δύναμη για το μέλλον» ανέφερε.

Οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στην έκθεση

Επανεκκίνηση για το Μέγαρο Μουσικής

Η έκθεση αυτή αποτελεί μια επανεκκίνηση για το Μέγαρο Μουσικής, μετά από την παύση λόγω της πανδημίας, με την κ. Κοσμίδου να τονίζει πως έχουν σκοπό να υλοποιήσουν μέχρι την Πρωτοχρονιά μια σειρά περίπου 10 εκδηλώσεων, αν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

Μία εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, για τον Μητροπολίτη Κωνστάντιο, ενώ θα φιλοξενήσουν όπερα από κοινού με το φεστιβάλ Cosmopolis της Καβάλας, μια συναυλία ορχήστρας jazz με έργα από το Μπρόντγουει, παιδικές παραστάσεις σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Ροδόπης, αλλά και συνεργασία με παραδοσιακούς συλλόγους και το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής.

Τα καλλιτεχνικά εκθέματα γνώρισε η ΓΓ του Υπουργείου Ανάπτυξης Θωμαΐς Ευτυχίδου

Την ίδια ώρα ετοιμάζουν την μεταφορά μιας έκθεσης με θρακιώτικες φορεσιές, η οποία θα αναπτυχθεί στο φουαγιέ του Μεγάρου.

Όσο για το απώτερο μέλλον αν όλα πάνε καλά, έχουν σκέψεις για δράσεις κάθε Σαββατοκύριακο με τη νέα χρονιά, αν είναι δυνατόν.

Τα καλλιτεχνικά εκθέματα γνώρισε η ΓΓ του Υπουργείου Ανάπτυξης Θωμαΐς Ευτυχίδου

Δεν μένουν με σταυρωμένα χέρια

Ερωτηθείσα για το θέμα της δημιουργίας του Οργανισμού του Μεγάρου, η κ. Κοσμίδου σημείωσε πως η πανδημία έφερε σημαντικά εμπόδια στις διαδικασίες, όμως βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να δοθεί λύση στο θέμα. «Από εκεί και πέρα όμως εμείς δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια, προσπαθούμε και θα προχωρήσουμε, ώστε να ζωντανέψει αυτός ο πνεύμονας πολιτισμού και τουριστικής προβολής του τόπου» ανέφερε, τονίζοντας πως αποτελεί ένα αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.