Επανεκκινηση για την Πολιτιστικη Κινηση Ροδοπης

Αντιπολεμική Ποίηση με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης το βράδυ της Κυριακής

Λειτούργησε ξανά η Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης, όπως κάνει εδώ και 45 χρόνια, «επανεκκινώντας» μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο τόσο λόγω πανδημίας όσο και λόγω των κλοπών που έγιναν στο χώρο της, με ένα αφιέρωμα στην Αντιπολεμική Ποίηση το βράδυ της Κυριακής 20 Μαρτίου. Αφορμή αποτέλεσε η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Παλιά και νέα ποιήματα για τον πόλεμο ακούστηκαν στο χώρο της, ένα χώρο πολιτισμού ανοιχτό, όπως ανέφερε η κ. Δώρα Κάσσα, φιλόξενο, κεντρομόλο και ενωτικό, και επιτέλους ζεστό, με παρέμβαση της ΔΚΕΠΠΑΚ για την εγκατάσταση κλιματιστικού.

Όμως ζεστάθηκε χάρη στην παρουσία των θεατών. Στα δύο χρόνια που σχεδόν σίγησε ο πολιτισμός, συνέβησαν δυσοίωνα πράγματα στις ψυχές των ανθρώπων, με κορυφαίο το φόβο και τη φοβία για τον άλλο άνθρωπο, όχι μόνο τον ξένο και τον διαφορετικό, που αποδιώχνει ο λανθάνων ρατσισμός της απαιδευσίας μας, αλλά κι ο φόβος που έγινε φοβία για τον οικείο.

Σε αυτά προστέθηκε η ληστεία στο χώρο της, ενώ πρόσφατα ήρθε και στη γειτονιά μας ο ζόφος του Πολέμου, για να προστεθεί στον υπάρχοντα ζόφο της πανδημίας που διαδέχτηκε την ζοφερή δεκαετία της οικονομικής κρίσης.

«Ποιο ανάχωμα ανθρωπιάς και παρηγοριάς απομένει σε εμάς τους απλούς ανθρώπους; Η απάντηση είναι απλή, η αγάπη για τους οικείους μας, η αλληλεγγύη προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο χωρίς διακρίσεις, ο αγώνας για μια ζωή με ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν την αξιοπρέπειά μας» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.