Επανακαμπτει η συμμετοχη στον Συλλογο Καλλιτεχνων Ροδοπης «Αθηνιων»

Συνεχίζει τις ετοιμασίες για τη δράση ευαισθητοποίησης για το παλιό Δικαστικό Μέγαρο ο Σύλλογος σε συνεργασία με τον ΔΣΡ

Σε μια ακόμα πιο δημιουργική χρονιά ελπίζει ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων», όλου θα συνεχίσει να ξεδιπλώνει τις δυνατότητες των εργαστηρίων του, αλλά και να επανέρχεται στην κανονικότητα, μιας και ακόμα δεν έχει τον αριθμό των συμμετεχόντων σε αυτά που είχαν καταγραφεί πριν από την πανδημία.

Ο Σύλλογος έκοψε το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου την Βασιλόπιτά του, την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος τόνισε την σημασία του έργου του Συλλόγου στην ανάδειξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Ο Σύλλογος αυτή τη στιγμή έχει 22 εργαστήρια, με δύο από αυτά, του βιτρώ και του ψηφιδωτού να έχουν ανανεωθεί σε σημαντικό βαθμό, τόνισε ο Πρόεδρος κ. Άρης Ασσαριωτάκης, φροντίζοντας για τον εξοπλισμό και την καλή τους λειτουργία.

Παράλληλα προχωρά η προετοιμασία για την συνδιοργάνωση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης εκδήλωσης για την διεκδίκηση και την ευαισθητοποίηση φορέων και πολιτών για τη διάσωση του παλιού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής.

Φυσικά ο Σύλλογος είναι πάντα έτοιμος για δράσεις, μαζί με αυτές που γίνονται κάθε χρόνο τόσο ξεχωριστά, όσο καις το πλαίσιο άλλων μεγαλύτερων δράσεων στην πόλη.

Σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα

Το θετικό είναι, τόνισε ο κ. Ασσαριωτάκης, πως συνεχίζουν να εξελίσσονται, έχοντας φτάσει στα 22 εργαστήρια, που από τη φύση του χώρου στον οποίο φιλοξενούνται, το Μέγαρο Στάλιου, που δεν ήταν φτιαγμένο για αυτό, πρέπει να «συστεγάζονται» και να χρησιμοποιούνται εκ περιτροπής, κάτι που το καταφέρνουν με επιτυχία.

Ακόμα βέβαια βρίσκονται στην φάση της ανάκαμψης όσο αφορά τους συμμετέχοντες στα εργαστήρια, μετά την υποχρεωτική παύση της καραντίνας.

Έτσι ενώ το 2019, τα 19 εργαστήριά τους παρακολουθούσαν 250 άτομα, τώρα, με 22 εργαστήρια, βρίσκονται ακόμα στα 130 άτομα, έχοντας ξεκινήσει όμως με 80 όταν άρχισε να επανέρχεται η κανονικότητα, κάτι που δείχνει πως σιγά σιγά επανακάμπτουν.

Βέβαια όπως τόνισε ο κ. Ασσαριωτάκης, η εκπαίδευση που παρέχουν βασίζεται στην ελεύθερη βούληση, με τους συμμετέχοντες να μην ακολουθούν ένα αυστηρό πρόγραμμα ή να έχουν υποχρεωτική παρακολούθηση, όμως βλέπουν πως όταν επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να ακολουθήσουν τους δικούς τους ρυθμούς, πως έχουν σημαντικό όφελος από αυτό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.