Επαναδραστηριοποιειται ο Πολιτιστικος Συλλογος Ανατολικορωμυλιωτων Κομοτηνης

Αριθμεί ήδη 60 μέλη ενώ έχει εγκαινιάσει και το πρώτο χορευτικό του τμήμα

Την επαναδραστηριοποίησή του έκανε γνωστή πριν από λίγο διάστημα, μέσω της δημοσιοποίησης της ομώνυμης σελίδας στο Facebook, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής.
 
Ο Σύλλογος είχε ιδρυθεί το 2008, έκτοτε ωστόσο αδράνησε. Προσφάτως κάποια από τα μέλη του Συλλόγου, τα οποία έλκουν την καταγωγή τους από την Ανατολική Ρωμυλία, αποφάσισαν την επαναδραστηριοποίησή του, με στόχο όπως δήλωσε μιλώντας στον «ΠτΘ» η γραμματέας του Συλλόγου κ. Μαριάννα Κηπουρού «να παντρέψουμε το παλιό, ήτοι την παράδοση, με το καινούργιο».
 
Όπως έκανε γνωστό η ίδια στις 9 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν εκλογές ανάδειξης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, από το οποίο στην θέση του προέδρου αναδείχθηκε  η κ. Στυλιανή Τρακαλιαρούδη, στην θέση της γραμματέα η κ. Μαριάννα Κηπουρού, στην θέση του αντιπροέδρου ο κ. Αθανάσιος Καρακασίδης, στην θέση της ταμία η κ. Ζαφειρία Σύρμου,  στην θέση του μέλους η κ. Ζαχαρούλα Βόλου, ενώ τις θέσεις του αναπληρωτή γραμματέα και ταμία κατέλαβαν αντίστοιχα οι κ.κ. Χρύσα Λίκογλου και Γεωργία Μαρτίνη.
 

Ο Σύλλογος αριθμεί περί τα 60 μέλη, ενώ  το πρώτο χορευτικό του τμήμα, που ξεκίνησε την λειτουργία του στον χώρο του Πολύκεντρου της Κομοτηνής, που τους παραχώρησε ο Δήμος Κομοτηνής, αριθμεί ήδη 50 μέλη, με χοροδιδάσκαλο τον κ. Δημήτρη Παπαλιά.
 
Η επαναδραστηριοποίηση του συλλόγου, έγινε στη λογική της σύμπλευσης της παράδοσης με την σύγχρονη πραγματικότητα γεγονός που διαφαίνεται και από το ανανεωμένο και σύγχρονο, πλην όμως στη βάση της παράδοσης, λογότυπο του Συλλόγου που δημιούργησαν οι κ.κ. Βασιλική Γεωργίου και Βασιλική Χατζητσαούση από την Roommates Creative Space.
 
Ένα αναμονή της παραχώρησης χώρου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την φιλοξενία του Συλλόγου, η κ. Κηπουρού τόνισε πως στο πλάνο των μελών του Συλλόγου βρίσκονται πληθώρα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που προβλέπονται στο καταστατικό του, πάντα με γνώμονα την παράδοση.  Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.