Επαναδραστηριοποιειται η Πολιτιστικη Κινηση Ν. Ροδοπης

Διοργανώνει αφιέρωμα στην Αντιπολεμική Ποίηση

Μετά από δύο χρόνια αναστολής της λειτουργίας της, λόγω της πανδημίας, η Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης αποφάσισε την επαναλειτουργία της.

Πρώτη εκδήλωση που διοργανώνει είναι ένα Αφιέρωμα στην Αντιπολεμική Ποίηση με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Στέκι της (Φιλίππου 31, απέναντι από το 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής) την Κυριακή 20 Μαρτίου και ώρα 19:00.

Επικαλούμενη τα λόγια της Κικής Δημουλά: «Αυτό που προσπαθεί να πετύχει η Ποίηση, είναι η εξοικείωση του ανθρώπου με τα δεινά του……Έχω το χάρισμα να ξύνω πληγές, χειρουργώ λέξεις και συμπεριφορές που πάσχουν από απανθρωπία και είμαι ειδική να στειρώνω τη λήθη, ώστε να μην λησμονάμε ποτέ ό,τι αγαπήσαμε» σε μήνυμά της η Πολιτιστική Κίνηση εξηγεί για το περιεχόμενο της εκδήλωσης πως «και εμείς αγαπήσαμε πολύ την Ειρήνη, το αντάμωμα και τις αγκαλιές με τους ανθρώπους, την τέχνη που ενώνει τους λαούς, τον αγώνα για τα δικαιώματα, ατομικά και κοινωνικά, που κάνουν τη ζωή μας πιο δίκαιη και αξιοπρεπή. Σας περιμένουμε στο Στέκι μας με ολόδικό σας ποίημα ή με ποίημα αγαπημένου ποιητή».

Παράλληλα σπεύδει να σημειώσει πως «αν προσφέρετε και τη συνδρομή σας (έτους 2022), γιατί επί δύο χρόνια ο Σύλλογος δεν είχε έσοδα και υπέστη και ληστεία με ζημιές, τότε θα βοηθήσετε και έμπρακτα το έργο μας».

Δοθείσης ευκαιρίας η Πολιτιστική Κίνηση απευθύνει θερμές ευχαριστίες στο ΔΣ και την Πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσσα Λιβεριάδου «γιατί ικανοποίησαν το αίτημά μας για εγκατάσταση κλιματιστικού στον χώρο μας, εφόσον η αγορά πετρελαίου από τον Σύλλογο κατέστη πλέον απαγορευτική».

 Ταυτόχρονα θυμίζει πως ο Σύλλογος τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου οφείλει να προχωρήσει σε εκλογές καθώς το παρόν Δ.Σ. έχει ολοκληρώσει τη διετή θητεία του (2018-2020). Παρέμεινε, ωστόσο, μόνον ως υπηρεσιακό άλλη μία διετία (2020-2022) εξαιτίας της πανδημίας.

Info

Για τη είσοδο στον χώρο θα τηρηθούν τα πρωτόκολλα της πανδημίας. Η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είναι απαραίτητη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.