Εορτασμος της ημερας μνημης της γενοκτονιας των Ελληνων της Μικρας Ασιας στην Κομοτηνη

Έπαρση της σημαίας, μνημόσυνο και κατάθεση στεφάνων την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο φετινός εορτασμός της Ημέρας Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.
 
Στην πόλη της Κομοτηνής, έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις. 

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016 

8:00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης, με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος.
 
10:00 Μνημόσυνο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μετά τη Δοξολογία, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της Ημέρας.
 
10:30 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης, το Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Δ/ντή Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ, τις τοπικές αρχές, εκπροσώπους των προσφυγικών σωματείων καθώς και όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την εκδήλωση.
 
18:50 Υποστολή της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης, με τη συμμετοχή Μουσικής και τιμητικού Στρατιωτικού Αγήματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.