Ενισχυει το χριστουγεννιατικο Μαγεμενο Παρκο της η ΔΚΕΠΠΑΚ

Θα φιλοξενηθεί ειδική θεματική με τον Πινόκιο

Ν. Λιβεριάδου: «Θα γίνει για πρώτη φορά κάτι τέτοιο στην πόλη μας και πιστεύουμε ότι θα είναι όμορφο»

Μία πρόγευση των όσων ετοιμάζει η ΔΚΕΠΠΑΚ για τη φετινή χριστουγεννιάτικη περίοδο, έδωσε μιλώντας στη συχνότητα του Ράδιο Παρατηρητής η κ. Νατάσα Λιβεριάδου. Μετά και τη σχετική έγκριση που έδωσε το δημοτικό συμβούλιο, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ μετέφερε πως για πρώτη φορά φέτος μέσα στο καθιερωμένο Μαγεμένο Πάρκο θα δημιουργηθεί ένα δεύτερο θεματικό πάρκο, όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία μέσα από διάφορα δρώμενα, χωρισμένα σε επτά ενότητες, να δουν να εκτυλίσσεται μπροστά τους η ζωή του Πινόκιο.

«Θα γίνει για πρώτη φορά κάτι τέτοιο στην πόλη μας και πιστεύουμε ότι θα είναι όμορφο. Θα έχουμε την ευκαιρία πέρα από τους ανθρώπους της Κομοτηνής και της Ροδόπης να προσελκύσουμε και επισκέπτες. Είναι ένα νέο εγχείρημα που αν πετύχει φιλοδοξούμε να το συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια» εκμυστηρεύθηκε η κ. Λιβεριάδου.

Ως προς τις λοιπές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, η ίδια επεσήμανε πως η αφή του δέντρου έχει προγραμματιστεί για τις 10 Δεκεμβρίου, μαζί βεβαίως με το Santa Run. Σχετικά με το σχήμα που θα πλαισιώσει μουσικά την εν λόγω βραδιά, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ αποκάλυψε πως έχει γίνει πρόταση στους Αλκατράζ ωστόσο αναμένεται η απόκριση του συγκροτήματος.

Επίσης, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που σχεδιάζει η ΔΚΕΠΠΑΚ θα πραγματοποιηθούν τρεις ακόμα συναυλίες. Η πρώτη θα είναι μια συναυλία με καλλιτέχνες από τη γειτονική Ξάνθη και συγκεκριμένα από τον Αντώνη Μουσαδέ και μια παιδική χορωδία αποτελούμενη από 20 παιδιά σε ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα. «Θέλουμε η εκδήλωση να γίνει σε εξωτερικό και όχι σε εσωτερικό χώρο. Οπότε πιθανά κι αυτή η εκδήλωση γίνει στο Πάρκο για να δώσουμε μια επιπλέον ζωντάνια» εξήγησε η κ. Λιβεριάδου. Ακόμα θα λάβει χώρα μια τζαζ συναυλία με την ορχήστρα του μαέστρου κ. Ιερώνυμο σε κλειστό χώρο αυτή τη φορά, πιθανά στην Πολιτιστική Κίνηση, και τέλος μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής, στις 20 Δεκεμβρίου με την Ορχήστρα Θράκης υπό τη διεύθυνση του κ. Δημήτρη Σβυντρίδη και τη χορωδία του Ευμόλπου στην οποία θα ερμηνευτούν κλασικά και σύγχρονα κομμάτια.

«Από εκεί και πέρα, η ΔΚΕΠΠΑΚ έχει θέσει υπό την αιγίδα της μια σειρά από εκδηλώσεις που θα γίνουν από διάφορους συλλόγους. Σκοπός μας είναι μέσω των εκδηλώσεων ο κόσμος κατά το δυνατόν να αλλάξει τη διάθεσή του και να του μεταφέρουμε μια αισιοδοξία» υπογράμμισε η κ. Λιβεριάδου, για να απαντήσει κλείνοντας και στο ερώτημα αν ο δήμος θα φωταγωγήσει τα Χριστούγεννα στολίδια. Η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ παραδέχθηκε πως είναι ένας εύλογος προβληματισμός που έχουμε όλοι για να σημειώσει πως αναμένουν τις κατευθύνσεις του υπουργείου για το θέμα. Εκτίμησή της είναι πάντως πως τα στολίδια θα ανάβουν μόλις βραδιάζει και θα σβήνουν πιο νωρίς σε σχέση με άλλες χρονιές. «Εμείς στολίζουμε την πόλη έτσι ώστε να μεταφέρουμε ένα χριστουγεννιάτικο κλίμα και θα δούμε τι θα γίνει με το θέμα» εξήγησε κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.