Ενας «γεματος» Δεκεμβριος στο Μεγαρο Μουσικης της Κομοτηνης

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον τελευταίο μήνα του 2022 γνωστοποίησε στον «ΠτΘ» η Ζωή Κοσμίδου

Ολοκληρώνεται ο κύκλος των εκδηλώσεων για την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής και ανοίγει ο κύκλος των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Με έναν γεμάτο από εκδηλώσεις και δράσεις μήνα, ολοκληρώνει το 2022, το έτος «επαναφοράς» του όπως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, το Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής, που καθ’ όλη την διάρκεια του Δεκεμβρίου ευελπιστεί να αποτελέσει τόπο συνάντησης μικρών και μεγαλύτερων Κομοτηναίων, και όχι μόνο.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής, 2 Δεκεμβρίου, στο «Ράδιο Παρατηρητής 94m» η υπεύθυνη λειτουργίας του Μεγάρου κ. Ζωή Κοσμίδου, έκανε αναλυτική αναφορά στα όσα αναμένεται να διαμειφθούν στην σκηνή του Μεγάρου Μουσικής κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, ανακοινώνοντας επίσης και την κεντρική εορταστική συναυλία των Μάριου Φραγκούλη και Γιώργου Περρή, στις 26 Δεκεμβρίου.

Η αρχή ωστόσο των εκδηλώσεων του Δεκεμβρίου γίνονται με την σημερινή επετειακή εκδήλωση της συμπλήρωσης των 40 ετών λειτουργίας του Συλλόγου Μέριμνας Α.μεΑ. Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» και της «αξίΖΩ» ΙΚΕ. Ενός συλλόγου που όπως εξήγησε η κ. Κοσμίδου «έγινε η ψυχή και η αγκαλιά των παιδιών με αναπηρία και τους αξίζει πραγματικά το Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής». Η ίδια εξήρε το έργο του Συλλόγου και των συντελεστών του, κάνοντας λόγο για μια σπουδαία και ιδιαίτερη εκδήλωση με στόχο «την ανάδειξη του έργου του Συλλόγου και με μήνυμα το ότι πρέπει να είμαστε κοντά τους στο διηνεκές» με αγάπη και σεβασμό στη δουλειά που συντελείται στη δομή.

Την προσεχή Κυριακή, το Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής καλωσορίζει τη μουσική παράσταση αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με τίτλο: «1922 – Μικρά Ασία – 2022» μια σύμπραξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με τον Δήμο Κομοτηνής και την ΔΚΕΠΠΑΚ σε επιμέλεια του Γιάννη Κάλλαρη που αξίζει την παρουσία και το χειροκρότημα όλων, ενώ το σύνολο των δράσεων για την επέτειο των 100 χρόνων της Μικρασιατικής καταστροφής θα ολοκληρωθεί στις 10 Δεκεμβρίου με την Ελένη και την Σουζάνα Βουγιουκλή με την μουσική παράσταση «Στη μια φωτιά άλλη φωτιά, στον πόνο άλλος πόνος…». Μία παράσταση με τραγούδια, μελωδίες και ιστορίες που αντικατοπτρίζουν το ύφος και το ηχόχρωμα της θρυλικής Μικράς Ασίας και η οποία όπως τόνισε η κ. Κοσμίδου θα κλείσει τον κύκλο των εκδηλώσεων για την Μικρασιατική καταστροφή που είχαν ως στόχο την ανάδειξη του ιστορικού αυτού γεγονότος, τόσο σε ό,τι αφορά την καταστροφή αλλά και σε ό,τι αφορά την αναγέννηση.

Χριστούγεννα στο Μέγαρο

Στο ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, και όχι μόνο, βασίζονται και το σύνολο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, που ξεκινούν το διήμερο 16 και 17 Δεκεμβρίου με ένα κινηματογραφικό project υπό τον τίτλο «Χριστούγεννα στο Μέγαρο» σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, με την δεύτερη παράσταση να είναι όπως τόνισε ανοιχτή προς τα παιδιά όλης της πόλης.

Στις 18 Δεκεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής θα ανέβουν στην σκηνή του Μεγάρου Μουσικής «μοιραζόμενοι» Χριστουγεννιάτικες μουσικές, ενώ στις 20 Δεκεμβρίου, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα την σκυτάλη παίρνει η ορχήστρα Θράκης με κλασικό ρεπερτόριο που είναι απαραίτητο για το Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής όπως τόνισε η ίδια.

Στις 23 Δεκεμβρίου το πρωί το σύνολο των Μουσικών Σχολείων της ΠΑΜ-Θ θα βρίσκονται στην σκηνή του Μεγάρου Μουσικής της Κομοτηνής παρουσία των μαθητών και μαθητριών 5ης και 6ης δημοτικού της Ροδόπης και πάλι με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, μια εκδήλωση οποία θα κλείσει με παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και μελωδίες που θα τραγουδήσουν όλοι από κοινού, ενώ θα πραγματοποιηθούν και δύο απογευματινές εκδηλώσεις δημιουργικής απασχόλησης με την συμμετοχή των ΚΔΑΠ όλης της πόλης στις 27 και 28 Δεκεμβρίου, με κεντρική ιδέα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και τον Άη Βασίλη.

Η κεντρική εορταστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 26 Δεκεμβρίου με τους Μάριο Φραγκούλη και Γιώργο Περρή, δύο κορυφαίους και διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, με τρόπο που όπως τόνισε η κ. Κοσμίδου «μας αξίζει ώστε να νοιώσουμε και εμείς την ανάταση που μπορούν να προσφέρουν αυτοί οι υπέροχοι συντελεστές».

Το σύνολο των εκδηλώσεων όπως εξήγησε θα είναι δωρεάν, ωστόσο στην πλειοψηφία αυτών οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν την κράτησή τους μέσα από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Ερωτηθείσα τέλος για τον προγραμματισμό του Μεγάρου Μουσικής για το 2023 η κ. Κοσμίδου εξήγησε πως υπάρχει και βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης ωστόσο θα βασίζεται στο ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό του συνόλου της ΠΑΜ-Θ, με στόχο και την φιλοξενία καλλιτεχνών και παραστάσεων πανελληνίου και διεθνούς βεληνεκούς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.