Εναν αγγελο, ενα «γραμμα απο χρυσο» και πεντε τηλεοπτικα κλειδια (+Gallery)

Μοιράστηκε με το κοινό της Κομοτηνής η συγγραφέας Λένα Μαντά - Στην παρουσίαση του νέου της μυθιστορήματος που διοργάνωσαν τα βιβλιοχαρτοπωλεία «Βαφειάδης»

Μια αναδρομή στα συγγραφικά «χιλιόμετρα» που έχει διανύσει έκανε κατά την διάρκεια της παρουσίας της στην Κομοτηνή, η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων Λένα Μαντά, η οποία επέστρεψε στην πόλη μας, μετά από περίπου 2 χρόνια, καλεσμένη και πάλι των βιβλιοχαρτοπωλείων «Βαφειάδης» με αφορμή την παρουσίαση του νέου της μυθιστορήματος «Η εκδίκηση των αγγέλων» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ψυχογιός».
 
Η Λένα Μάντα καθήλωσε και πάλι το κοινό, που απέδειξε για ακόμα μία φορά γεμίζοντας στην κυριολεξία κάθε γωνιά του Art Caf «Βαρόσι», ότι δεν κατατάσσεται αδίκως ή τυχαία στις λίστες με του πιο δημοφιλείς, πολυδιαβασμένους και επιτυχημένους Έλληνες συγγραφείς, αφιερώνοντας το μεγαλύτερο κομμάτι της παρουσίασης στο νέο της μυθιστόρημα, την ιστορία που αυτό πραγματεύεται, την πηγή έμπνευσής της, αλλά και τα μικρά μυστικά που χρησιμοποίησε κατά την συγγραφή του που είχαν ως αποτέλεσμα από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του να πουλήσει χιλιάδες αντίτυπα, μπαίνοντας στις καρδιές των αναγνωστών αλλά και στην κορυφή των best sellers.
 
«Στην εκδίκηση των αγγέλων» λοιπόν ήταν αφιερωμένη η προχθεσινή παρουσίαση, κατά το μεγαλύτερο μέρος της, ωστόσο όλο το υπόλοιπο αφιερώθηκε στην προαναφερθείσα αναδρομή της συγγραφέα στα προηγούμενα μυθιστορήματά της, ούτως ώστε να γίνει κατανοητό στο κοινό, το πώς έφτασε στην συγγραφή του τελευταίου αυτού μυθιστορήματός της.
 
Ένα μυθιστόρημα που όπως δήλωσε και κατά τη συνέντευξή της στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» που προηγήθηκε της παρουσίασης «γεννήθηκε» από μία αληθινή ιστορία, η οποία αποτελεί και την βάση της ιστορίας που αυτό πραγματεύεται και την οποία στην συνέχεια των σελίδων του «ντύνει» η μυθοπλασία.

Απλή, προσιτή, με μεγάλο σεβασμό προς το κοινό, προς το οποίο δεν έπαψε ούτε στιγμή να χαμογελά, μίλησε για τα πάντα, με τον δικό της μοναδικό τρόπο, επιστρατεύοντας ουκ ολίγες φορές το χιούμορ της, έχοντας στο πλευρό της καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης τον σύζυγο της, συνοδοιπόρο και συμπαραστάτη της Γιώργο. 

«Γράμμα από χρυσό» ο τίτλος του επόμενου μυθιστορήματός της

Η Λένα Μαντά όμως δεν έμεινε εκεί, αλλά αποζημίωσε τους παρευρισκομένους, δίνοντας τους κατά το τέλος της παρουσίασης και πολλές «ειδήσεις», αρχής γενομένης από τον τίτλο του επόμενου μυθιστορήματός της που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Μάιο. « Γράμμα από χρυσό» λοιπόν ο τίτλος του επόμενου μυθιστορήματός της με το οποίο όπως εκμυστηρεύτηκε επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για μία ιστορία που ξεκινά το 1910 και ολοκληρώνεται το 2013,η οποία αφορά σε τέσσερις γενιές γυναικών και εκτυλίσσεται σε Κωνσταντινούπολη και Αθήνα ταυτόχρονα.

Η δεύτερη «είδηση» την οποία μοιράστηκε με το κοινό της αφορά στην έναρξη των γυρισμάτων της τηλεοπτικής μεταφοράς του προτελευταίου μυθιστορήματός της «Τα Πέντε Κλειδιά» στην Κύπρο, το σενάριο της οποίας επεξεργάζεται η ίδια μαζί με την γνωστή σεναριογράφο Ρένα Ρίγγα, ενώ την σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Ρέινα Εσκενάζυ.
 
Στο κλείσιμο της παρουσίασης η αγαπημένη συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της και φωτογραφήθηκε με τους παρευρισκομένους όλων των ηλικιών που της το ζήτησαν.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες κάνοντας κλικ στην κεντρική εικόνα

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.