Ενα τραγουδι απο το ΕΕΕΕΚ Κομοτηνης

Μία αγκαλιά για όλους sold out συναυλία φάρος αγάπης και πολιτισμού

Πλημμύρισαν χαμόγελα, αγκαλιές, νότες, εικόνες και συναισθήματα, στη συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κομοτηνής την περασμένη Τρίτη 9 Ιουνίου 2015.
 
Παρά την αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο χώρο διεξαγωγής της συναυλίας, το αμφιθέατρο του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης στην Παλιά Νομική Κομοτηνής, αγκάλιασε τα όνειρα των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονέων, των συγγενών, των φίλων και άλλων συνειδητοποιημένων πολιτών της πόλης της Κομοτηνής και της ευρύτερης περιφέρειας της Ροδόπης, σε μία μουσική κατάθεση ψυχής από καταξιωμένους μουσικούς της πόλης της Κομοτηνής, με την καταλυτική παρουσία των μαθητών του σχολείου μας, που άνοιξαν τη συναυλία με παραδοσιακό τραγούδι και κέρδισαν επάξια το χειροκρότημα όλων.
 
Με συνοδοιπόρους τους Νίκο Βερβερίδη (μπουζούκι, τραγούδι), Ελβίρα Κουρτέση (τραγούδι), Μαργαρίτη Σγουρή (τραγούδι), Μπάμπη Καρανίκα (κιθάρα), Λάζαρο Κεραμέα (μπάσο), Γιάννη Πουλιανίτη (τραγούδι) και όχημα τις καρδιές των μαθητών μας, στήθηκε ένα μουσικό πρόγραμμα λαϊκής κατεύθυνσης που συνεπήρε πολλές φορές τους παρευρισκόμενους και πάνω απ’ όλα τους μαθητές μας, που τραγούδησαν και χόρεψαν με την ψυχή τους μέχρι το τέλος της εκδήλωσης.
 
Το αξιοσημείωτο γεγονός της προπώλησης όλων των εισιτηρίων (1000 τον αριθμό)σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και η ειλικρινής ανταπόκριση των ανθρώπων με λόγια αγάπης, ενίσχυσης και υποστήριξης, καταδεικνύει περίτρανα το υψηλό επίπεδο ενσυναίσθησης ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών και φορέων διαφορετικής κουλτούρας που ενσωματώνει αρμονικά η πόλη της Κομοτηνής. Αποτελεί δε νότα αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον και δίνει όραμα για το αύριο αυτής της κοινωνίας που αναζητά να ισορροπήσει στη βάρκα της πραγματοποίησης των προσδοκιών της.
 
Αξίζει να σημειωθεί η διακριτική παρουσία και ουσιαστική στήριξη του αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού, Μανώλη Ταπατζά και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κομοτηνής, Νότη Χαραλαμπίδη.
 
Για το τέλος, χωρίς ίχνος διδακτισμού, ας αναλογιστούμε όλοι ότι:
 
«Είναι πιο σημαντικό να ανακαλύψουμε τον άνθρωπο μέσα μας, αν θέλουμε να διδάξουμε ανθρωπιά στους άλλους».
 

Έιμος Μπρόνσον Άλκοτ, Αμερικανός φιλόσοφος & ακαδημαϊκός

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.