Ενα θεατρικο μηνυμα κατα της εμφυλης και της οικογενειακης βιας

Από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Κομοτηνής και το «Από Κοινού Θέατρο»

Με την παράσταση «Η μικρή λέξη αγάπη» του Αύγουστου Κορτώ

Ένα μήνυμα κατά της έμφυλης και της οικογενειακής βίας έστειλε το βράδυ της Τρίτης 21 Νοεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής, με την θεατρική παράσταση του «Από Κοινού Θέατρο»  με τίτλο «Η μικρή λέξη αγάπη», του Αύγουστου Κορτώ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Νάντιας Δαλκυριάδου, με την Αγγελική Ξένου και τη Βασιλική Κούλη.

Στο κατάμεστο κινηματοθέατρο ΡΕΞ, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια παράσταση η οποία παρουσιάζει τους κύκλους βίας που υφίσταται μια γυναίκα, και στο πρόσωπό της, πολλές περισσότερες.

Όπως τόνισε η διοικητικός του Κέντρου κ. Βασιλική Γαντά, κάλεσαν το «Από Κοινού Θέατρο» για να παρουσιάσει, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, ώστε να προβάλλει την παράσταση, αλλά και τα μηνύματα που αυτή μεταφέρει στους θεατές.

Εξέφρασε δε την χαρά τους για το γεγονός ότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε και σε αυτή την δράση του Ξενώνα, που έχει κλείσει 10 χρόνια λειτουργίας στην Κομοτηνή και συνεχίζει τη δράση του και στην νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ.

Η συγκεκριμένη δράση, αγγίζει το θέμα της έμφυλης βίας το οποίο αφορά άμεσα την προσπάθεια που κάνει ο Ξενώνας, σημείωσε, ώστε να αγγίξει τις ψυχές των θεατών, να ευαισθητοποιηθούν και να προχωρήσουν όλοι μαζί ενάντια στην βία κατά των γυναικών.

Το έργο φώναζε ότι πρέπει να ανέβει στη σκηνή

Το «Από Κοινού Θέατρο» αποτελεί μια προσπάθεια του Αντώνη Ξένου και της Ελένης Γερασιμίδου, η οποία πήρε τον λόγο πριν από την παράσταση για να τονίσει πως δημιούργησαν το θέατρο θέλοντας να ασχοληθούν ακριβώς με τέτοια θέματα που αφυπνίζουν, μιας και η τέχνη μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να σκέφτονται λίγο παραπάνω, και να οδηγούνται προς καλύτερες αποφάσεις για την ζωή των γύρω τους και των συνανθρώπων τους.

Η ίδια δεν πιστεύει πολύ στις παγκόσμιες ημέρες, παρόλο που είναι καλό να υπάρχουν, γιατί θεωρεί πως το καλύτερο από όλα θα είναι όλοι και από μόνοι μας να ψάχνουμε τα πράγματα, γιατί ζούμε σε ένα κόσμο που η βία κυριαρχεί στις προσωπικές μας σχέσεις και γενικώς.

Το έργο του Αύγουστου Κορτώ τους φώναζε ότι θα πρέπει να βγει στη σκηνή, και με πρωτοβουλία της κ. Αγγελικής Ξένου, θεατροποιήθηκε και παρουσιάστηκε στο κοινό, με την κ. Γερασιμίδου να ευχαριστεί τους ανθρώπους του Κέντρου και του ΔΗΠΕΘΕ για την υποδοχή και τη βοήθειά τους, ευχόμενη να παλέψουν όλοι μαζί για ένα καλύτερο κόσμο χωρίς πολέμους και τη βία που συμβαίνει σε κάποια μέρη της Γης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.