Ενα ταξιδι στον πολιτισμο και την παραδοση απο την Θρακη και την Ηπειρο μεχρι την Κωνσταντινουπολη απο τον ΜΟΚ

Πραγματοποίησε και φέτος την ετήσια εορταστική του εκδήλωση με χορό, τραγούδι και θέατρο

Στο θερινό ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής φιλοξενήθηκε η ετήσια εορταστική εκδήλωση του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής, που φέτος συμπλήρωσε 60, περίπου, χρόνια παρουσίας. Οι θέσεις ήταν γεμάτες, αφού εκτός από πολλά μέλη ο σύλλογος διαθέτει και πλήθος φίλων, ενώ η είσοδος ήταν δωρεάν ώστε όλοι να έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν.
 

Η μουσικοχορευτική  παράσταση με τίτλο «Όλα είναι υφάδια της κοιλιάς, μα το ψωμί στημόνι» ταξίδεψε το κοινό στον πολιτισμό, την παράδοση και τα έθιμα επτά περιοχών, της Ηπείρου, της Κωνσταντινούπολης, της Δυτικής και Βόρειας Θράκης, της Λευκάδας, της Λέσβου και της Γουμένισσας. Ο ΜΟΚ  χάρισε ένα δίωρο γεμάτο χορό, μουσική και θέατρο, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά πως είναι άξιος πρεσβευτής της περιοχής μας. 

Στέφανος Κούκλαρης «Ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής είναι μία μεγάλη οικογένεια που τους χωρά όλους» 

«Πραγματοποιούμε απόψε την ετήσια εορταστική μας εκδήλωση με την συμμετοχή όλων των τμημάτων μας που αριθμούν συνολικά περί τα 150 άτομα, ενώ περιλαμβάνουν 5 παιδικές ομάδες, μία ομάδα ενηλίκων και μία ομάδα παραστάσεων. Πρόκειται να παρουσιάσουμε 7 περιοχές από όλη την Ελλάδα για να γνωρίσουμε τα ήθη και τα έθιμά τους μέσα από την μουσική, τον χορό και το τραγούδι», δήλωσε πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής, κ. Στέφανος Κούκλαρης.
 

Ο Όμιλος είναι μία μεγάλη οικογένεια που τους χωρά όλους, συνέχισε χωρίς να παραλείψει να κάνει λόγο για την ιστορικότητά του, αφού μετρά 60 και πλέον χρόνια παρουσίας στον χώρο του πολιτισμού και της παράδοσης. Πλέον σε αυτόν δραστηριοποιούνται πολλά νέα παιδιά που διαθέτοντας «μεγάλη δύναμη κι ευθύνη» συνεχίζουν το έργο που παρέδωσαν οι προηγούμενοι, κατέληξε για να καλωσορίσει στην συνέχεια τους παρευρισκόμενους.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη των ΔΚΕΠΠΑΚ, ΔΗΠΕΘΕ και ΔΕΥΑ Κομοτηνής με την στήριξη των χορηγών. Σε αυτήν παρευρέθηκαν για να στηρίξουν την προσπάθεια και να διασκεδάσουν οι κ.κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, Αντιδήμαρχος κοινωνικών θεμάτων, Νατάσα Λιβεριάδου και Άρτεμις Τσολάκη, πρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΚΕΠΠΑΚ, Φελίνα Καζάκου, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και Μιχάλης Πολυτσάκης, δημοτικός σύμβουλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.