«Ενα ταξιδι στον χρονο»: Δραση στο Αρχαιολογικο Μουσειο Αλεξανδρουπολης

Στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς συνδιοργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο πρωτοξεκίνησε τη δράση το 1985. Αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά συμμετοχικά πολιτιστικά γεγονότα της Ευρώπης, που στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην ευαισθητοποίηση του κοινού και των αρχών για την ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς έναντι νέων απειλών και προκλήσεων και διαφύλαξης της ευρωπαϊκής κληρονομιάς για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές.

Κατά τη διάρκεια των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους για τους επισκέπτες με ελεύθερη είσοδο.

Ο εορτασμός του κοινού πανευρωπαϊκού θέματος για το 2023 είναι «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα» https://www.europeanheritagedays.com/Shared-Theme και συνδέεται με την 20η επέτειο από την υπογραφή της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το 2003. Οι εκδηλώσεις που εντάχθηκαν σε αυτόν θα πραγματοποιηθούν στις 23 & 24 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο του παραπάνω πολιτιστικού θεσμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου διοργανώνει την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 11.00 π.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης τη δράση «Ένα ταξίδι στον χρόνο». Πρόκειται για μία εκπαιδευτική δράση για οικογένειες με παιδιά άνω των 8 ετών, κατά την οποία εκθέματα της μόνιμης συλλογής του μουσείου θα γίνουν η αφορμή για ένα ταξίδι από το σήμερα στο χθες, αλλά και από το χθες στο σήμερα, εφόσον οι συμμετέχοντες θα κληθούν να ανακαλύψουν συνήθειες και παραδόσεις της αρχαιότητας που, αυτούσιες ή παραλλαγμένες, έχουν υιοθετηθεί και από τους σύγχρονους Έλληνες.

Η συμμετοχή στη δράση και η είσοδος στο αρχαιολογικό μουσείο είναι ελεύθερη για όλους.

Ο σύνδεσμος της δράσης είναι:https://www.europeanheritagedays.com/Event/Ena-taxidi-ston-hrono-sto-Arhaiologiko-Moyseio-Alexandroypolis-apo-tin-Eforeia-Arhaiotiton-Ebroy

Όποιος επιθυμεί να λάβει μέρος θα πρέπει να αποστείλει μέχρι το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2023 αίτημα συμμετοχής με θέμα «Συμμετοχή στην δράση ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ» στο e-mail [email protected] αναγράφοντας παράλληλα ονοματεπώνυμα συμμετεχόντων, ηλικίες και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.