Ενα μεγαλο θρακιωτικο γλεντι στηθηκε στην Γρατινη

Επέστρεψαν τα Γρατίναια από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο «ο Γρατίνος»

Με ένα θρακιώτικο γλέντι επέστρεψαν και φέτος τα Γρατίναια την Κυριακή 23 Ιουλίου, τα οποία λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο στα τέλη Ιουλίου από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο «ο Γρατίνος».

Το Δημοτικό Γήπεδο Γρατινής φιλοξένησε το γλέντι, με τους Γρατινιώτες αλλά και φίλους του οικισμού να στήνουν ένα μεγάλο χορό μέχρι αργά.

Παράλληλα ο Σύλλογος βράβευσε μαθητές με καταγωγή από τη Γρατινή που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση την προηγούμενη χρονιά.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Δούκας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος βρέθηκαν στον οικισμό, και ενώ η ημερομηνία δεν είναι σταθερή, φροντίζουν να πραγματοποιούν τα Γρατίναια, ένα Θρακιώτικο γλέντι για να βρεθούν οι Γρατινιώτες, αυτοί που έχουν μείνει στον οικισμό και αυτοί που μένουν εκτός, αλλά και για να έρθουν οι ξένοι και να γνωρίσουν το όμορφο χωριό τους και τον φιλόξενο κόσμο του, τον Σύλλογο και να περάσουν όμορφα.

«Ο κόσμος μας τιμά κάθε χρόνο, και έχουμε συνεχώς αύξηση στον κόσμο» σημείωσε, ευχαριστώντας όλους όσους τους τιμούν με την παρουσία τους.

Άλλωστε στόχος του Συλλόγου είναι να κρατήσει ζωντανές τις παραδόσεις του οικισμού, τα ήθη και τα έθιμα, ώστε «να θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίσουν οι νέοι», πώς περνούσαν τον καιρό τους παλιά, πώς μαζεύονταν στην πλατεία και χόρευαν κάθε Σαββατοκύριακο, κάτι που λείπει σήμερα από τα χωριά. Για αυτό και συνέχισαν και θα συνεχίσουν να κάνουν αυτές τις εκδηλώσεις.

Η ορχήστρα που επένδυσε μουσικά την βραδιά, αποτελούνταν από τους Παπαναστασίου Βαγγέλης στο Κλαρίνο, Κυριακάκης Δημήτρης στην Γκάιντα και στο τραγούδι, Κυριακάκη Αργυρούλα στο Καβάλι και στο Τραγούδι, Αθανασιάδης Γιώργος στα Κρουστά, Γιάννης Καλαουζίδης στα πλήκτρα και στο τραγούδι, Δούκας Θανάσης  στην Γκάιντα, Τσακιράκης Κυριάκος στο Λαούτο-Μπουζούκι.

Οι παρουσίες

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Χρήστος Μέτιος και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Ροδόπης με τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση, Κρίστα Κουτσογιάννη, Ζωή Κοσμίδου, Δημήτρης Χριστοδουλάκης, Γιώργος Νάκος, Τριαντάφυλλος Παπαδάκης.

Επίσης ο Δήμαρχος Κομοτηνής και εκ νέου υποψήφιος η Γιάννης Γκαράνης με ήδη δημοτικούς συμβούλους ή υποψηφίους της «Κοινωνίας Πολιτών» όπως οι Γιάννης Μουρτίδης, Σάκης Λάπατας, Γιάννης Αμαραντίδης, Ευαγγελία Μουτουσίδου, Αλεξάνδρα Βόσου, Κωνσταντίνα Ραχμανίδου, Πέτρο Μαγιόπουλο, Τόλη Τομζά, Νίκο Μπαχαρίδη, Νικολέτα Παρμάκη, Έλλη Σκοπιανού, Πρόδρομο Μπαμπαγεωργάκα, Ιωάννα Κωστενίδου.

Και τέλος ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Κομοτηνή Δυνατά» Αντώνης Γραβάνης με ήδη δημοτικούς συμβούλους ή υποψηφίους όπως οι Γιώργος Θεοχαρίδης, Ξένια Κυριαζίδου, Κώστας Μάινας, Μαρία Γεωργιάδου, Γιάννης Καρβουνίαρης, Κυριάκος Γκάζος, Βαγγέλης Λαφτσής, Βούλα Ελευθεριάδου, Ανέστης Βαφειάδης, Δημήτρης Δράκος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.