Ενα μεγαλο θρακιωτικο γλεντι απο τον Συλλογο Θρακων

Συνέχισε την παράδοση, που τον θέλει να διοργανώνει τον πολυπληθέστερο ετήσιο χορό

Την παράδοση, που τον θέλει να διοργανώνει τον μεγαλύτερο σε συμμετοχή ετήσιο χορό στο νομό μας, συνέχισε και φέτος ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος «Θρακών» Κομοτηνής. Το ραντεβού των μελών και των φίλων του Συλλόγου δόθηκε στη μουσική σκηνή «Αστραία» στον Ίασμο, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Το παραδοσιακό θρακιώτικο γλέντι, το οποίο κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες, ξεκίνησε με τις χορευτικές επιδείξεις των μελών των χορευτικών συγκροτημάτων του Συλλόγου. Περίπου 140 από τους 400 και πλέον χορευτές, που συμμετέχουν σε αυτά, έδωσαν επί σκηνής τον καλύτερό τους εαυτό, παρουσιάζοντας χορούς της Θράκης, υπό τη μουσική συνοδεία της θρακιώτικης παραδοσιακής ορχήστρας με τους Βαγγέλη Παπαναστασίου και Νίκο Ζαπάρτα. Το κέφι δεν άργησε να «φουντώσει» και η πίστα κυριολεκτικά «αναστέναξε» από το πλήθος των παρευρισκόμενων που ανέβηκαν να χορέψουν στη διάρκεια της βραδιάς. 

Χρήστος Τζερνικούδης «Παρ’ όλη τη δύσκολη συγκυρία, ο κόσμος μας τιμάει με την παρουσία του και εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περνάει καλά»


«Παρ’ όλη τη δύσκολη συγκυρία, ο κόσμος μας τιμάει με την παρουσία του», σημείωσε με ικανοποίηση ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Χρήστος Τζερνικούδης. «Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περνάει ο κόσμος καλά στις δράσεις και τις εκδηλώσεις μας», προσέθεσε, «με σημείο αναφοράς πάντα την παράδοση». «Μια παράδοση που ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», συμπλήρωσε, «μας δίνει τη δυνατότητα να ανασύρουμε σταθερές αξίες της ζωής μέσα από τις καθημερινές χαρές, που μας γεμίζουν σαν ανθρώπους και μας κάνουν καλύτερους». 

«Η παράδοση είναι κάτι που το αγαπάμε πάρα πολύ, που ασχολούμαστε χρόνια με σεβασμό και με γνώση»


Ερωτηθείς για τον τρόπο, με τον οποίο ο Σύλλογος Θρακών παραμένει ακμαίος και μαζικός, παρά τη δυσμενή συγκυρία που έχει διαμορφωθεί ευρύτερα για τους πολιτιστικούς συλλόγους, ο κ. Τζερνικούδης παρατήρησε αρχικά πως «αυτό που κάνουμε φαίνεται ότι το κάνουμε καλά και ανταποκρίνεται ο κόσμος», για να επισημάνει ότι η παράδοση «είναι κάτι που το αγαπάμε πάρα πολύ, που ασχολούμαστε χρόνια με σεβασμό και με γνώση». «Ό,τι παίρνουμε από τα μέλη μας ως συνδρομές, οι οποίες μάλιστα έχουν ελαττωθεί τα τελευταία χρόνια», συνέχισε, «έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, με την υλοποίηση δράσεων προκειμένου να τους ευχαριστήσουμε. Και φαίνεται ότι πιάνουν τόπο οι κινήσεις, που κάνουμε, γιατί ο κόσμος ανταποκρίνεται. Αν αγαπάς αυτό που κάνεις το εκλαμβάνουν και οι άλλοι σαν κάτι θετικό και ανταποκρίνονται».
 
Το 2016 ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους ανθρώπους του Συλλόγου Θρακών, αφού μεταξύ άλλων η συμμετοχή του στη φιλανθρωπική δράση «Ο Άη Βασίλης Άργησε μια μέρα» έφερε στον Σύλλογο τιμητική διάκριση για τη συγκέντρωση των περισσότερων τροφίμων. «Ο σκοπός μας δεν ήταν αυτός, ήταν να βοηθήσουμε», σχολίασε ο κ. Τζερνικούδης, σπεύδοντας να επισημάνει ότι «όλα τα οφείλουμε στους φίλους του Συλλόγου που μας στηρίζουν και προσέφεραν είδη πρώτης ανάγκης, με αποτέλεσμα να μας φέρουν στην πρώτη θέση μεταξύ 50 συλλόγων.
 
Για το προσεχές μέλλον, ο Σύλλογος Θρακών ετοιμάζεται να συμμετάσχει δυναμικά στην εκδήλωση της Τσικνοπέμπτης, που διοργανώνει στην κεντρική πλατεία η ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής. Στις 18 του μήνα ο Σύλλογος προγραμματίζει για μέλη του μια εκδρομή προσκυνηματικού χαρακτήρα, ενώ στις 24 του ίδιου μήνα θα έχουν την τιμητική τους τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, τα οποία θα είναι οι πρωταγωνιστές στη «βραδιά του μικρού χορευτή», που μετά από την επιτυχία της περσινής πρώτης διοργάνωσης, αποφασίστηκε να επαναληφθεί και φέτος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.