Ενα μεγαλο κρητικο γλεντι στην Κομοτηνη

Από τον Σύλλογο Κρητών Ν. Ροδόπης "Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ"

Ένα μεγάλο κρητικό γλέντι, από το οποίο δεν έλειπε το κρητικό πιλάφι και η ρακή, έστησε το μεσημέρι της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Κρητών Ν. Ροδόπης “Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ”, αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τους στενούς δεσμούς της Μεγαλόνησου με τη Θράκη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι μαθητές του συλλόγου που πέτυχαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και ο αθλητής της Εθνικής ομάδας Muay thai Κυριάκος Μπακιρτζής για τις επιτυχίες του στο άθλημα.

Την βασιλόπιτα του συλλόγου ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ενώ ο πρόεδρος του κ. Γιαννακάκης τόνισε πως ο Σύλλογος συνεχίζει να πραγματοποιεί το πολιτιστικό τους έργο με βάση το καταστατικό τους, προσπαθώντας να έχουν καλές πολιτιστικές σχέσεις με τη Θράκη και τους κατοίκους της, κάτι που θεωρεί πως έχουν πετύχει σε μεγάλο βαθμό.

Τη χρονιά που πέρασε έκαναν όλες τις εκδηλώσεις που έχουν θεσμοθετήσει ως σύλλογος, συμμετέχοντας παράλληλα και στις δράσεις που έλαβαν χώρα στην Κομοτηνή, συνεχίζοντας παράλληλα να μαθαίνουν την κρητική παράδοση και τους χορούς στα παιδιά.

Στη συνέχεια οι χορευτές του συλλόγου έκαναν επίδειξη κρητικών χορών, με το γλέντι να συνεχίζεται μέχρι αργά.

Στο γλέντι έδωσαν ρυθμό με την ορχήστρα τους οι μουσικοί: Σιαμανδούρας Αναστάσιος (Λύρα -Φωνή), Αρχαυλής Βασίλης (Λαούτο), Σουρέλος Νίκος (Λαούτο και Νταουλάκι).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.