Ενα ιδιαιτερα δραστηριο 2016 γιορτασαν οι Εβριτες (+Video)

Τον χορό του λίγο πριν τα Χριστούγεννα πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης - Τιμήθηκαν ο Βαγγέλης Μάρκου και η Ειρήνη Ιωαννίδου για την προσφορά τους στο σύλλογο

Μια ιδιαίτερα δημιουργική χρονιά, το αποκορύφωμα της οποίας ήταν η αναβίωση του παραδοσιακού χοροθεάτρου που γράφτηκε στην Κομοτηνή για την Κομοτηνή το 1940 έκλεισε με τον χορό του το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης.
 

Ο σύλλογος, που μετρά πάνω από 600 εγγεγραμμένα μέλη, και μια σειρά δραστήριων τμημάτων, είχε μια χρονιά γεμάτη από δραστηριότητες, τις οποίες, όπως σημείωσε ο πρόεδρός του κ. Χρήστος Χατζηπέμου, ελπίζουν πως θα συνεχίσουν και το 2017.

 

Ήδη υπάρχουν σκέψεις για να υλοποιήσουν για ακόμη μια χρονιά αποκριάτικες δράσεις, έκθεση για το προσφυγικό, ένα Φεστιβάλ λαϊκών δρωμένων αλλά και την περιοδεία της παράστασης «Η χαρά της Δουκινιώς» η οποία ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία πριν από ένα μήνα στην Κομοτηνή.


 
Το ενδιαφέρον μάλιστα φαίνεται να έφτασε μέχρι τη Θεσσαλονίκη, όπου όπως ανέφερε ο κ. Χατζηπέμου, γίνονται συζητήσεις για να παρουσιαστεί στο θεατρικό κοινό της πόλης το συντομότερο δυνατό.
 
Ο Σύλλογος Εβριτών, στοχεύει επίσης μέσω μιας σειράς δράσεων να δώσει στα παιδιά τις βάσεις για να γνωρίσουν την ιστορία και την παράδοση του τόπου, με επιστέγασμα την έκδοση του βιβλίου, που ελπίζουν ότι θα γίνει μέσα στο 2017, που αφορά την ενσωμάτωση της Θράκης, μια κοινή προσπάθεια με το 3ο ΓΕΛ.


 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Σαββάτου τις ικανότητες και την πρόοδό τους παρουσίασαν τα παιδικά και εφηβικά τμήματα του συλλόγου, ενώ το τμήμα επιδείξεων του Συλλόγου επανέλαβε το τραγούδι της Δουκινιώς, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη θεατρική παράσταση του Νοεμβρίου.
 

Ο σύλλογος παράλληλα βράβευσε και έναν εκ των ιδρυτών του και επί πολλά έτη πρόεδρό του, τον κ. Βαγγέλη Μάρκου, καθώς και την κ. Ειρήνη Ιωαννίδου για της συνδρομή της στο έργο του Συλλόγου Εβριτών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.