Ενα διαδραστικο βιβλιο-παρτυ στο «νησι του Ποτε-Ποτε»

Με ένα διαφορετικό τρόπο παρουσιάστηκε το βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής

Το νέο παιδικό βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη, «Το νησί του Ποτέ-Ποτέ» γνώρισαν τα παιδιά που πλημμύρισαν την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου, μέσα από ένα διασκεδαστικό διαδραστικό βιβλιο-πάρτυ που έλαβε χώρα με στην συνδρομή του Βιβλιοπωλείου Book Stop και των Εκδόσεων ΔΙΟΠΤΡΑ.

Μέσα από την αφήγηση της συγγραφέα, και την μουσική συνοδεία της τα παιδιά γνώρισαν τον Ποτέ-Ποτέ, ένα μικρό στρουθοκάμηλο και το τέλειο μικροσκοπικό νησί του. Όταν όμως αυτό αρχίζει να βουλιάζει, αρνείται να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που επισκέφτηκε την Κομοτηνή η κ. Γιώτη, και η παρουσία της συνδυάστηκε με την παρουσίαση του βιβλίου, που πραγματεύεται το θέμα της προσαρμοστικότητας στα παιδιά και την ψυχική υγεία, αλλά και το θέμα της κλιματικής αλλαγής.

«Βρισκόμαστε εδώ γιατί θέλουμε να κάνουμε παρουσιάσεις που να είναι διασκεδαστικές, να δείξουμε στα παιδιά ότι το βιβλίο είναι διασκέδαση, είναι χαρά» σημείωσε, για αυτό και συνεργάστηκε με την κ. Μυρτώ Τζίτζικα από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, ενώ και τα παιδιά ετοίμασαν πολλά πράγματα, με θεατρικά, τραγούδι, που συνδυάστηκαν με την δική της παρουσίαση για να κάνουν μια παρουσίαση διασκεδαστική για μικρούς και μεγάλους.

Η παρουσίαση είναι διαδραστική, και μέσα από τα παιχνίδια, πολύ διασκεδαστικά, περνούν τα μηνύματα, δεν κουνούν το δάχτυλο, και ενώ η προσαρμοστικότητα δεν αναφέρεται σαν λέξη, περιγράφεται σαν μια συνθήκη ώστε να καταλάβουν γιατί είναι σημαντική, πρέπει να βρίσκεται στην καθημερινότητά μας, και πως η αλλαγή είναι κομμάτι της ζωής και δεν πρέπει να την φοβόμαστε.

 Παράλληλα βάζουν μέσα στην παρουσίαση και τους γονείς, με την κ Γιώτη να επισημαίνει πως θέλουν να μοιραστούν αυτή την εμπειρία με τους γονείς, που θα δημιουργήσουν μια ανάμνηση με τα παιδιά τους, και θα μπορούν να συζητήσουν, να παίξουν με αυτή και να ξαναζήσουν την εμπειρία διαβάζοντας το βιβλίο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.