Ενα αχυρενιο Χριστουγεννιατικο παρκο στο Θρυλοριο

Μια πρωτοβουλία του Νίκου Τοπαλίδη, που θέλει να την κάνει θεσμό στον οικισμό

Διαφορετική όψη έχει η πλατεία του οικισμού του Θρυλορίου αυτά τα Χριστούγεννα, μιας και την διακόσμηση της ανέλαβαν οι αγροτικές επιχειρήσεις Τοπαλίδης ΙΚΕ, δημιουργώντας ένα μικρό χριστουγεννιάτικο χώρο, χρησιμοποιώντας μπάλες από άχυρο.

Με τις μπάλες αυτές κατασκευάστηκαν τρακτέρ, έλκηθρο, φάτνη και γιορτινές, χριστουγεννιάτικες φιγούρες, κάτι το οποίο, σύμφωνα τουλάχιστον με τον κ. Τοπαλίδη, δεν έχει ανάλογο στην χώρα μας.

Την ιδέα την είδε στο εξωτερικό για πρώτη φορά, και την μετέφερε στον οικισμό, θέλοντας να πρωτοτυπήσει, και έτσι ανέλαβε να διακοσμήσει με αυτό τον τρόπο την πλατεία.

Χρειάστηκαν πέντε μέρες για να στηθεί αυτή η έκθεση, με τη βοήθεια και ενός καλλιτέχνη γκράφιτι για τις λεπτομέρειες, που ελπίζουν πως θα τον έχουν και του χρόνου μαζί τους, μιας και τα σχέδιά τους για αυτή την έκθεση είναι μεγάλα.

«Έχουμε πλάνα για νέα σχέδια του χρόνου» σημείωσε ο κ. Τοπαλίδης, που τόνισε πως οι φετινές δημιουργίες μπορούν να φυλαχθούν από το Δήμο Κομοτηνής, για να μπουν σε άλλους οικισμούς τα επόμενα Χριστούγεννα, ώστε να αντικατασταθούν στο Θρυλόριο από άλλα, πιο ωραία σχέδια.

«Όλα γίνονται για να αναδειχθεί το χωριό και ο Δήμος μας, με αυτά που κάνουμε τα περίεργα και φανταστικά» σημείωσε, ελπίζοντας πως θα το δει όλη Ελλάδα, θα πάρει ιδέες για να ξεκινήσουν να το κάνουν και εκεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.