Ελυσε το μυστηριο στο «Ματωμενο χειρογραφο» το κοινο της Κομοτηνης

Το νέο βιβλίο του Ανδρέα Λύκου παρουσιάστηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής

Το «Ματωμένο χειρόγραφο», το νέο βιβλίο του Ανδρέα Λύκου, το τρίτο μετά τα «Αναμνήσεις Συμμετρίας» και «Το πιστόλι του Νεύτωνα», παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής, από τη Βιβλιοθήκη, τις εκδόσεις «ΤΡΑΥΛΟΣ» και  το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο.

Μέσα από την παρουσίαση του ίδιου του συγγραφέα, και του φιλόλογου κ. Μπάμπη Καραγεωργίου, όσοι βρέθηκαν στο χώρο γνώρισαν το Παλίμψηστο του Αρχιμήδη, και των κώδικα Cπου περιέχεται σε αυτό, το οποίο αποτέλεσε την έμπνευση για το αστυνομικό-μαθηματικό μυθιστόρημα του κ. Λύκου.

Στο χώρο μάλιστα το κοινό μπορούσε να δει τόσο το βιβλίο, όσο και το πάζλ δεκατεσσάρων κομματιών, που αποτελεί βασικό κομμάτι του μυστηρίου του βιβλίου, και σελιδοδείκτες, που δημιουργήθηκαν από το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο, που έχουν ζωγραφισμένα επάνω τους τα κομμάτια του παζλ.

Στη συνέχεια οι δύο ομιλητές αναφέρθηκαν στον τρόπο με τον οποίο ένα μεσαιωνικό χειρόγραφο που δημοπρατήθηκε στη Νέα Υόρκη στη δύση του εικοστού αιώνα και ένα παζλ δεκατεσσάρων κομματιών που φέρει την υπογραφή του Αρχιμήδη έγιναν έμπνευση, και η αιτία μέσα στην ιστορία του βιβλίου για εγκληματικές ενέργειες εναντίον πολιτικών προσώπων στην Αθήνα του 2004.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.