Ελευθερια για ολους με 50 εκδηλωσεις

Πολλαπλές δράσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, παράδοσης και ιστορίας περιλαμβάνουν τα φετινά Ελευθέρια στην Κομοτηνή

Συνέδρια, χορευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ακόμα κα περιβαλλοντικές δράσεις περιλαμβάνουν τα φετινά Ελευθέρια Θράκης, που διοργανώνει για ακόμα μια φορά η ΔΚΕΠΠΑΚ από την Τρίτη 2 Μαΐου μέχρι την Τετάρτη 17 Μαΐου.

Και φέτος τα Ελευθέρια θα ξεκινήσουν με Πατινάδα από γκαϊτατζήδες την Τρίτη, και θα συνεχιστούν με εκδηλώσεις όλες τις μέρες, για να κορυφωθούν την Κυριακή 14 Μαΐου, με την παρέλαση, ενώ κλείνουν στις 17 με μια συναυλία αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι.

Ελευθέρια χωρίς περιορισμούς

Φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά μετά την πανδημία που τα Ελευθέρια θα γίνουν ελεύθερα, με το κόσμο να μπορεί να παρακολουθήσει όλες τις εκδηλώσεις χωρίς φόβο, τόνισε η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου παρουσιάζοντας το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περίπου 50 εκδηλώσεις, με πολύ μεγάλη συμμετοχή, από την Εκκλησία, το πανεπιστήμιο, τα σχολεία, τους τοπικούς καλλιτέχνες, αλλά και τους συλλόγους της περιοχής, με ευρεία συμμετοχή, ξεκινώντας από τις 2 και τελειώνοντας στις 17 Μαΐου.

Στο πλαίσιο των ελευθερίων λοιπόν θα γίνουν εκθέσεις ζωγραφικής, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες καλλιτεχνών, και περίπου 40 χορευτικά συγκροτήματα με πολιτιστικούς συλλόγους για τέσσερις μέρες, τόσο από τη Ροδόπη όσο και τέσσερα συγκροτήματα από Άρτα, Βόλο, τη Θεσσαλονίκη και τη Λήμνο.

Ξεχώρισε δε το φεστιβάλ χορωδιών που θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής το Σάββατο 6 Μαΐου, αλλά και το τριήμερο συνέδριο με τίτλο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ 1821, ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ».

Ανάμεσα στις δράσεις των Ελευθερίων είναι και η ολοκλήρωση της αδερφοποίησης με το Δήμο της Μέσα Γειτονιάς από την Κύπρο, που θα γίνει σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής.

Η κεντρική ομιλία των Ελευθερίων θα γίνει την Κυριακή 8 Μαΐου για την 103η επέτειο των Ελευθερίων της Θράκης, από τον καθηγητή Ευρωπαϊκού Δικαίου και Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ κ. Μιχάλη Χρυσομάλλη με θέμα: «Πρωταγόρας: Ο παρεξηγημένος Φιλόσοφος»

Όσο για τις συναυλίες, περιλαμβάνουν λαϊκά, ροκ, παραδοσιακά, ενώ για πρώτη φορά στην κεντρική πλατεία θα εμφανιστεί η τζαζ μπάντα στην πόλη.

Στις 10 Μαΐου θα γίνει η κεντρική συναυλία με την Γιώτα Νέγκα στην κεντρική πλατεία, ενώ δυο μέρες πριν θα γίνει συναυλία του Κώστα Λειβαδά και της Ανδριάνας Μπάμπαλη στο ΡΕΞ.

Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα των Eλευθερίων εδώ: https://tinyurl.com/2evr24b7

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.