Ελευθερια 2022: Το προγραμμα των εκδηλωσεων για την 102η επετειο της ενσωματωσης της Θρακης στον εθνικο κορμο

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις από τις 2 έως και τις 18 Μάϊου

Το πρόγραμμα των φετινών Ελευθερίων, που αφορούν στην 102η επέτειο ενσωμάτωσης της Θράκης, και της Κομοτηνής, στον εθνικό κορμό παρουσίασαν σήμερα ο Δήμος Κομοτηνής και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού.

Δύο χρόνια μετά την έλευση της πανδημίας του κορωνοϊού που έθεσε σε «παύση» τις συλλογικές εκδηλώσεις τιμής και τον πολιτισμό γενικότερα, τα 102α Ελευθέρια της πόλης μας, επιχειρούν να αποδώσουν στην πράξη φόρο τιμής σε όσους εργάστηκαν και αφηγήθηκαν την ιστορία της πόλης και να αναδείξουν την αξία του ιστορικού αναστοχασμού.

Με πληθώρα εκδηλώσεων χαρακτηριστικό των οποίων αποτελεί η παρουσία νέων συνδημοτών μας, αλλά και τα αφιερώματα σε πρόσωπα και προσωπικότητες που τόπου που διέγραψαν αξιοσημείωτες πορείες στον χώρο τους διεθνώς, όπως ο Λογοτέχνης Αναστάσιος Βιστωνίτης και ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο Τριήμερο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τη μακραίωνη πορεία της Ελληνικής Θράκης στον χρόνο με τίτλο «Η Κομοτηνή και η περιοχή της: Από την Αρχαιότητα έως την εγκατάσταση των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής» που συνδιοργανώνουν το τριήμερο 6 έως και 8 Μαΐου οι Δήμος Κομοτηνής, Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης και το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων δεν λείπουν οι θεατρικές παραστάσεις, οι παραδοσιακοί χοροί, οι βιβλιοπαρουσιάσεις, μουσικές και αθλητικές διοργανώσεις, καθώς και οι εκπαιδευτικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Δείτε την συνέντευξη τύπου της Προέδρου της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσας Λιβεριάδου:

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελευθερίων

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.