Εκθεση φωτογραφιας για το Αγιο Ορος απο τη Μητροπολη Μαρωνειας και Κομοτηνης

Στο πλαίσιο των φετινών Ελευθερίων - Την Τρίτη 9 Μαΐου τα εγκαίνια της έκθεσης

Η Ιερά Μητρόπολις Μαρωνείας και Κομοτηνής συμμετέχουσα στις εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις των 97 ετών από την ενσωμάτωση της περιοχής μας στον εθνικό κορμό διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με θέμα το Άγιο Όρος.
 
Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες των Valery Bliznyuk από τη Ρωσία, Ali Borovali από την Τουρκία, Zbigniew Kosc από την Πολωνία και Zoran Purger από τη Σερβία. Οι τέσσερις αυτοί φωτογράφοι βίωσαν την εμπειρία του προσκυνητή-περιηγητή και κατέγραψαν στιγμές από το φυσικό τοπίο, τις λατρευτικές συνήθειες των μοναχών, τον καθημερινό τους βίο και εστίασαν στα πρόσωπα των γερόντων του Άθω.
 
Τα εγκαίνια της εν λόγω έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 9 Μαΐου 2017 και ώρα 7:00 μ.μ. στην Καπναποθήκη του Δήμου Κομοτηνής.
 
«Καλούμαστε να συμμετέχουμε στα εγκαίνια της ενδιαφέρουσας αυτής εκθέσεως και μέσα από τα φωτογραφικά στιγμιότυπα να αποκομίσουμε εμπειρίες προσκυνητών και περιηγητών που κατέγραψαν στιγμές και συνήθειες της ανόθευτης Ορθόδοξης παράδοσης που διαφυλάσσεται ανά τους αιώνες με την πίστη και αφοσίωση των διαβιούντων γερόντων του Άθω» αναφέρει σε σχετικό της μήνυμα η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.